26 / 04 / 2024

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut alacaklara yüzde 0,99 faizle 10 yıla kadar vadeli kredi verileceğini açıklaması gözleri yeniden sektöre çevirdi. Son yıllarda duran konut sektörü kredilerle hareketlenir mi bilinmez ama dar gelirli milyonlar artan kira yükü altında eziliyor.



DAİRENİN KİRA GETİRİSİ 5’E KATLANDI

Kiralık daire fiyatlarına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirme yapan ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir daha önce oturduğu evin kira fiyatının yüzde 104 arttığını belirterek ‘’2008 Aralık ayında Mecidiyeköy’de tam Cevahir AVM’nin arkasında 3+1 bir daireye taşınmıştım. Aylık kira 1.300 TL idi biraz pazarlıkla 1.250 TL’ye indirmişlerdi. 10 yıl oturdum o evde.

10 yılın sonunda 2018 Eylül’de Rusya’ya gitmek için çıktım evden. 2008 Aralık ‘ta 1.250 TL ile başlayan kira aradan geçen 10 yılın sonunda 2.600 TL olmuştu. Yani yüzde 108 artmış. Hafta sonu yürüyüş yaparken bir baktım 10 yıl boyunca oturduğum ev yeniden kiralık. Merakıma yenildim, emlakçıyı aradım ve ne kadar kira istediklerini sordum.Telefonda 15.000 TL diye bir ses duydum. Ne kadar sürede verirsin sence bu fiyatla dedim. Birkaç güne gider hocam dedi. 10 yılda kirası yüzde 104 artan dairenin kira getirisi 3,5 yılda yüzde 477 artmış...Bu kadar kirası artacak ne özelliği vardı acaba evin diye uzun uzun düşündüm. Aklıma hiçbir şey gelmedi. Ekonomi yönetiminin de bir kabahati olmadığına (!!!!) göre evde bir süre benim oturmuş olmamın kirayı bu kadar zıplattığına karar verip kendi kendime mutlu oldum (hoşgeldin polyana)’’ ifadelerini kullandı.

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Daire almak için 100 bin lira peşin verdiler ama dolandırıldıklarını 3 yıl sonra anladılar

Devlet destekli emlak pazarlaması başladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda verilen o ilan gündem oldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön