26 / 04 / 2024

Vatandaş şokta! Bankalar kredi kullanımını durdurdu!

Vatandaş şokta! Bankalar kredi kullanımını durdurdu!

Bankacılık kaynakları hem müşterilerin şu an için ne yapacağını bilmemesi hem de bankaların kime ne vereceğini bilemediğinden bugün için kredi işlemi yapmadıklarını dile getirdi.



Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun son kararı işin takibini de bankalara veren yeni bir düzenleme getirdi. Artık bankacılık sektörü hem kime kredi verdiğini denetleyecek hem ne kadar verebileceğinin kararını kendisi verecek ayrıca da o kredinin yerinde kullanılıp kullanılmadığını takip edecek. Son iki sorumluluk için zaten daha evveç BDDK bankaları sorumlu tutmuştu. Son düzenleme ise bankacılık sektörü kaynakları tüzel müşterilere kredi kullanımına bir ‘es’ verdiklerini söyledi.

Bankacılık kaynakları hem müşterilerin şu an için ne yapacağını bilmemesi hem de bankaların kime ne vereceğini bilemediğinden bugün için kredi işlemi yapmadıklarını dile getirdi. ‘Sakın yanlış yapmayalım’ düşüncesiyle kredi kullanımını durdurduklarını belirten bir diğer bankacılık sektörü kaynağı sektörün gece yarısı kararnamelerine genelde alışık olsa da yine de uygulamanın tam olarak nasıl yürüyeceğini kavramak için birkaç gün geçici olarak kredi kullandırmaktan kaçındıklarını belirtti.

Vatandaş şokta! Bankalar kredi kullanımını durdurdu!

Kaynakların aktardığı bilgiye göre BDDK kararı bağımsız denetime tabi olmayan şirketleri kapsam dışı bırakmış olsa bile bu şartın da değişme ihtimaline karşılık da temkinli davranıyor. Ayrıca yine aynı kaynak %10 sınırının da %5’e doğru indirilebileceğini bunun da ilerideki günlerde netleşeceğini belirterek bankaların kredi konusundaki tavırlarında da haklı olduğunu kaydetti.

Dövizde parası olana kredi yok


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön