18 / 04 / 2024

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.



YÖNETMELİK YASALARA AYKIRI

Milletvekili Subaşı; bu kanunun 46. maddesi uyarınca “Bu Kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir” ifadesinin kullanıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Buna göre 06 Nisan 2010 Tarihli ve 27544 sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile Kanunda sınırlı olarak belirlenen ‘Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması’ durumlarına ek olarak taşınmaz edinilmesi, sermaye yatırımı yapılması yoluyla vatandaşlık kazanılmasının yolu açılmış, Anayasa ve kanuna aykırı olarak yeni bir vatandaşlık kazanma yolu ihdas edilmiştir” 

 Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

KONUT VE BARINMA SIKINTISI VAR

Tüm dünya gibi Türkiye'nin de ağır bir şekilde geçirdiği Covid-19 salgını ile katlanan ve 2018 yılından bu yana giderek ağırlaşan ekonomik kriz, enflasyon ve alım gücünün düşmesi, emtia fiyatlarının yükselmesi karşısında, vatandaşların taşınmaz edinemediğini ve kiralarını ödeyemediğini belirten Hasan Subaşı, Antalya'dan örnek vererek açıklamasını noktaladı.

“Örneğin, Antalya ilimizde, İngiliz, Ukraynalı, Rus ve Arap yabancıların ciddi miktarlarda taşınmaz edinmesi, yeni konut arzının kriz sebebiyle azalması nedeniyle, kendi vatandaşımız satın alacak hatta kiralayacak ev bulamamaktadır. Konut fiyatları 5 milyondan, ev kiraları 10 bin liradan başlamaktadır.  
Ülkemizde taşınmaz satımına karşı olmamakla birlikte, ülkemizin bugün en büyük sorunu haline gelen konut ve barınma sorununu karşısında vatandaşımızın ev satın alma ve kiralama ihtiyacını gidermek amacıyla yabancılara sadece konut satın alarak vatandaşlık kazanılması yolunun kapatılması gerekmektedir. 
Bu gerekçelerle, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununda düzenleme yapılarak, taşınmaz edinilmesi yoluyla vatandaşlık kazanılmayacağı hükmü ihdas edilmektedir”

Subaşı’nın TBMM Başkanlığı’na verdiği Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif ise şu şekilde;

MADDE 1- 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 12. Maddesine aşağıda yer alan fıkra eklenmiştir;
(3) Değeri ne olursa olsun istihdam ve üretim yaratmayan taşınmaz edinilmesi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanılamaz. 
MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde! Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açıyor!

Merkez Bankası getiri eğrisine dikkat çekti!

iPhone alacaklara müjde! iPhone 13'te 9 bin 300 TL'ye varan indirim fırsatı başladı! 1 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Kiralık araca talep arttı! Fiyatlar 600 liradan başlıyor! İşte 1 Temmuz 2022 günlük araç kiralama fiyat listesi...


Geri Dön