24 / 04 / 2024

Vecta: Teknolojimizi zedeliyorlar

Vecta: Teknolojimizi zedeliyorlar

Baytek Isı Teknolojileri, ısıtıcı sektöründe kavram kargaşası yaratılarak, kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini savunarak, "Teknolojimizi zedeliyorlar" dedi



Baytek Isı Teknolojileri A.Ş, teknolojilerinin 1 kilovat enerji tüketimi ile 5 kilovat enerji üreten bir teknoloji değil, 1 kilovat enerjiyi tüketirken elde edilen ısı enerjisinin tamamını ortama ısı olarak verebilen bir teknoloji olduğunu kaydetti. Son günlerde basın ve reklam yoluyla kuruma iftira ve karalama kampanyaları yapılmaya çalışıldığı belirtelen açıklamada, "Tamamen Türk insanın emeği, bilgisi ve çabası neticesinde ortaya konulan, sadece ısıtıcılarda değil, buzdolabından, klimaya, araç radyatörlerinden, güneş kolektörlerine kadar bir çok alanda kullanılabilen teknolojimiz, çarpıtmalarla zedelenmeye çalışılıyor" denildi.

TERMODİNAMİK YASALARA UYGUN

Teknolojilerinin, termodinamik yasalarına ve bilimsel bütün fizik kurallarına uygun olduğunu öne süren şirket, "İddia edildiği gibi 1 kilovat enerjiyle 4-5 kilovat elde etmek gibi hiçbir iddiamız olmadığı halde kasıtlı bir şekilde reklam amaçlı karalama kampanyaları ile halkımız yanıltılmaya çalışılıyor. Teknolojimiz, herhangi bir ısı kaynağından (elektrik rezistansı, katı, sıvı, gaz yakıt ve güneş enerjisi gibi) aldığı kaloriyi ortama en iyi bir şekilde, homojen olarak ve sadece ısı enerjisi olarak aktarabilen bir yapıya sahip. Amaç ortamı ısıtmaksa bunu en sağlıklı bir şekilde yapabilmenin yolu mevcut ısı kaynağınızdan aldığınız ısıyı en geniş yüzey alanıyla havayla temas ettirebilmektir, tıpkı kombi radyatör sistemlerinde olduğu gibi" dedi.

Sektörde sular kaynıyor

Baytek, Vecta markalı ürünlerde Moleküler Isı Transferi yöntemiyle enerjiden yüzde 80 tasarruf sağladığını açıklamıştı. Duruma itiraz eden UFO yetkilileri ise Moleküler Isı Transferi diye bir şey olmadığını savunarak, Baytek'in ispat etmesi halinde bütün mal varlıklarını bağışlayabileceklerini açıkladı. Sektörde yaşanan karmaşa bütün hızıyla sürerken ortaya birbirini taklit eden ürünler de çıktı. Bir kısmı yargıya taşınan tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Yenişafak

Geri Dön