19 / 04 / 2024

Vedat Diriker perakendeye danışmanlık verecek

Vedat Diriker perakendeye danışmanlık verecek

Zapsu'nun motosikletli prensi Vedat Diriker, yıllarca Aziz Zapsu'nun sağ kolu olarak görev yaptı. BİM'in büyümesinde önemli katkıları oldu



Zapsu'nun BİM'den ayrılmasının ardından Diriker de ayrılarak, birlikte For You adlı zinciri hayata geçirdiler. Diriker son olarak Zapsu'nun gazetesi `Gaste' de yayın yönetmenliği yaptı. Diriker bu gazete de kapanınca iş hayatına atılarak perakende sektörüne danışmanlık hizmeti verecek olan PH isimli bir şirket kurdu.
İş hayatına, İstanbul Sahrayıcedit'teki BİM mağazasında kasiyer olarak başlayan Diriker zamanla pazarlama müdürlüğüne ardından da şirkette başkanlığını Zapsu'nun yaptığı icra komitesi üyeliğine kadar yükseldi.

Katmandu'ya gitti
Vedat Diriker, oldukça renkli bir sima. En büyük tutkusu olan motosikletle neredeyse dünyayı dolaşmış. BİM'den ayrılınca Barselona'ya, Gaste'den ayrılınca Katmandu'ya motosikletle gitmiş. Zapsu'nun fikir danıştığı iki üç kişiden biri olarak tanınan Diriker, şunları söyledi: "Zapsu'nun ilerici ve inançlı olduğunu söyleyebilirim. Bütün mağazaların ofislerinde Almanca neden anlamına gelen `warum' yazılıydı. Kimsenin nedenini bilmeden herhangi bir eyleme girmemesini salık verirdi. Bu yapıyı Zapsu kurmuştu." Bugün yeni bir proje olsa Zapsu'nun yine aynı ekibi göreve çağıracağını ifade eden Diriker, "Biz de onunla çalışmaya her zaman hazırız" dedi. Diriker kısa bir süre önce dört eski BİM çalışanı olarak PH adlı bir danışmanlık şirketi kurduk" dedi.
Eylem Türk/Milliyet


Geri Dön