25 / 04 / 2024

Veneris AVM ev tekstilcilerini tek çatı altında topluyor

Veneris AVM ev tekstilcilerini tek çatı altında topluyor

2010'un sonbaharında kapılarını açmaya hazırlanan Veneris, 125 bin 500 metrekare kapalı alanda 403 mağazayla hizmet verecek



Beylikdüzü'nde ev tekstili ve dekorasyon ürünlerini tek bir çatı altında toplayan dev alışveriş merkezi Veneris ismini, mitolojide güzelliğin simgesi olan; aşkı, doğurganlığı, verimliliği temsil eden; astrolojide ise en parlak yıldız olan Venüs'ten aldı.

2010'un sonbaharında kapılarını açmaya hazırlanan Veneris, 125 bin 500 metrekare kapalı alanda 403 mağazayla hizmet verecek. Veneris'te, mobilya, ev tekstili, elektronik ve beyaz eşyadan, aydınlatma, zemin kaplama malzemeleri, mutfak ve banyo ürünleri, bahçe mobilyaları, seramik, vitrifiye, duvar kağıdı, halı ve yapı markete kadar bir ev için gereken her şey bulunacak.

Ev için herşey
Veneris AVM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arıcan, "Ev için gereken ne varsa, en kalitelisini, en uygun fiyata, her zevke uygun alternatifleriyle sunan tüm marka ve peraken-decileri bir araya getireceğiz" dedi. 43 bin 825 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Veneris, yeme içme katı, geniş ortak alanları, çok amaçlı salonları ve diğer tüketim malzemeleri alanlarına sahip.  Projenin yüzde 20'sinin kiralandığını belirten Arıcan, şunları söyledi: "Metrekare kira ortalaması 25 TL. Açılışa kadar kira almayacağız. Mağaza yatırımı yapan markaya bir nevi teşvik olacak, 1 Eylül tarihinde faal duruma gelen kiracıya iki ay kira da biz hediye ediyoruz. Bonus olacak, açıldıktan sonra 2 ay daha kira ödenmeyecek. Projeyi ve sunduğu avantajları dinleyen perakendeciler
ilgi gösteriyor."

2 milyon nüfuslu bölge
Veneris'in bulunduğu bölgede nüfusun 2 milyona ulaştığını hatırlatan Arıcan "Esenyurt beldesine bağlı Beylikdüzü bölgesinde, yaklaşık 100 bin yaşayan konut, inşaatı devam eden 40 bin yeni konutun hemen yanı başındayız. Bu civarda çok alışveriş merkezi var ama bizimki farklı konseptiyle gerçek bir ihtiyaca cevap verecek. Evini A'dan Z'ye döşeyebileceği her şeyi burada bulabilecek" dedi.

403 ortağa adil kira paylaşımı
İSTANBUL Motorlu Araçlar Yapı Kooperatifi'nin temelini 1996'da attığı projenin öyküsünü şöyle anlattı: "Projenin inşaatı tamamlanamadı ve 2004 yılında D Yapı devraldı. 403 dükkan ve 100 konuttan oluşuyor. 2009 yılında yeni bir yönetim kurulu belirlendi. Önce Taksikcenter olan simini daha olumlu imaj için değiştirdik. Çok ortaklı bir yapı olduğu için kira gelirinin adil paylaşımı önemli bir konuydu. Belirli kat sayılar oluşturdu. Kira geliri de ona göre adil olarak mal sahibine verilecek."
Hürriyet


Geri Dön