29 / 03 / 2024

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

İstanbul'da, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için gece de açık tutulan vergi dairelerinde yoğunluk oluştu.



Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın, "Kimse merak etmesin, herkes parasını ödeyecek. Arkadaşlara 'Kuyruğa giren hiçbir vatandaş, isterse saat 24.00'ü geçsin, o vergi dairesinden boş dönmeyecek' talimatını verdim." sözlerinin ardından İstanbul'daki vergi dairelerinde oluşan yoğunluk gece de devam etti.


Yapılandırdıkları borçlarının ilk taksidini yatırmak için İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Kadıköy'deki binasına gelen ve sıra beklemeden ödemelerini yapan mükellefler, uygulamadan memnun olduklarını söyledi.


Mükellefler, işlerinin yoğunluğu nedeniyle ödemelerini gece geç saatlere bıraktıklarını, banka şubeleri kalabalık olduğundan vergi dairesine geldiklerini ifade etti.


Akşam


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Vergi borçlarının ilk taksit ve peşin ödemesi için son gün vergi dairelerine ve bankalara akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


Dün sabah saatlerinde vergi dairesine kuyruğa giren vatandaşlar akşam saatlerine kadar sıra gelmeyince izdiham oluştu. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı binası bu yüzden vatandaşlarla doldu taştı. Veznelerin önünde adeta insan seli yaşandı. Vergi borcunu ödemek için gelenlerin araçları da trafikte sorun yaşanmasına sebep oldu. Yapılandırdıkları tutarı ödemeye gelen bazı vatandaşlar araçlarını kaldırımlara ve otobüs duraklarının önüne parketti. Otobüsler yolcuları yol üzerinden alabildi. Türkiye’nin her yerinde yaşanan yoğunluk üzerine vatandaşlar vergi borçlarının yapılandırılmasında sürenin uzatılmasını talep etti.  


‘KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK’

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılandırma dolayısıyla dün son gün taksitlerin ödenmesinde hiç kimsenin mağdur olmayacağını söyledi. TÜSİAD’ın kokteyline katılan Bakan Ağbal, Vergi Dairelerinin gece 24.00’a kadar açık olacağını belirterek, “Kamu bankalarının ve bazı özel bankaların bazı şubeleri de gece 21:00’e kadar açık kalacak. Kimse paramı ödeyemedim diyemeyecek” dedi. Ağbal akşam 20.30 itibariyle yatırılan taksit tutarının 10 milyarı geçtiğini de dile getirdi.


Hürriyet 


Geri Dön