25 / 04 / 2024

Vergi indirimi konut satışlarını yüzde 8,2 artırdı!

Vergi indirimi konut satışlarını yüzde 8,2 artırdı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektöründe yapılan vergi indirimlerinin süresinin bu ayın sonunda biteceğini hatırlattı. Palandöken, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektöründe yapılan vergi indirimlerinin süresinin bu ayın sonunda biteceğini söyledi. 


Palandöken, “Vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya etkisi büyük oldu. Bu indirimlerin süresi yılsonuna kadar uzatılmalı” açıklamalarında bulundu. 


VERGİ İNDİRİMLERİ İLE SATIŞLAR VE VERGİ GELİRLERİ ARTTI


Vergi indirimi yapılan sektörlerde indirimin etkisinin çok büyük olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan Palandöken, “Vergi indirimi sonrasında yurt içi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8,2 arttı. Satışlardaki bu artışın büyüme oranının yükselmesine etkisi ise oldukça fazla. Dolayısıyla vergi indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılması halinde bu olumlu etkinin de bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.


DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE DE VERGİ İNDİRİM YAPILMALI

Son aylardaki ekonomik büyüme hızının sürdürülebilir olabilmesi için farklı sektörlerde de vergi indirimlerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin süresi dolduktan sonra diğer sektörlerde de vergi indirimlerinin etkisi değerlendirilmeli. Otomotiv ve elektronik eşya gibi sektörlerde geçici süreli vergi indirimleri yapılmalı. Özellikle hurda teşviki yürürlükteyken otomotivde yapılacak vergi indiriminin satışlara ve dolayısıyla da ekonomik büyümeye etkisinin çok büyük olacağına inanıyoruz” dedi.



Hürriyet


Geri Dön