26 / 04 / 2024

Vergilerin ertelenmesi ilgili 5 soru TBMM'de!

Vergilerin ertelenmesi ilgili 5 soru TBMM'de!

Mart ayı içinde verilmesi gereken tüm beyan ve bildiri süreleri aylık prim ve hizmet belgeleri ve vergi incelemelerinin ertelenmesi adına yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Mart ayı içinde verilmesi gereken tüm beyan ve bildiri sürelerinin, aylık prim ve hizmet belgelerinin ve vergi incelemelerinin ertelenmesi adına yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Açıklanan 'Ekonomik İstikrar Kalkani paketinin ardından bir takım eksiklikler göze çarpmaktadır. Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bu günlerde, tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı bir şekilde toplanması, yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi beyannamelerin hazırlanması salgın nazara alındığında risk oluşturmaktadır.
Ülke genelinde muhasebe meslek mensupları milyonlarca insanla etkileşim halinde bulunmaktadırlar. Salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar uygulanacak pek çok tedbir hayata geçirilmiştir ancak milyonlarca insanın etkileşimine sebep olan bu durumlarda adım atılmamış olması üzücüdür'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Mart ayı içinde verilmesi gereken (KDV1-2, Muhtasar, MuhSGK, Damga Vergisi, Turizm  Katılım Payı, Ba-Bs, GEKAP  vb.) tüm beyan ve bildiri sürelerinin ertelenmesine ilişkin  yürütülen herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2- Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin ertelenmesine ilişkin yürütülen herhangi bir çalışmanız  var mıdır?

3- E-Defter Beratlarının yüklenme süresinin ertelenmesine ilişkin yürütülen herhangi bir çalışmanız var mıdır?

4- Vergi incelemelerinin ertelenmesine ilişkin yürütülen herhangi bir çalışmanız var mıdır?

5- Bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında, iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına muhasebe meslek mensuplarının da dahil edilmesine ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır?
 


Geri Dön