24 / 04 / 2024

Vestel'in 'satılan 4 LCD'den 1'i Vestel olacak' hedefi!

Vestel'in 'satılan 4 LCD'den 1'i Vestel olacak' hedefi!

Vestel Dış Ticaret Başkanı ve İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, "2010 yılında Avrupa'da satılan her 4 LCD TV'den biri Vestel olacak" dedi



Vestel Dış Ticaret Başkanı ve İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, Avrupa pazarında tüplü televizyondaki yüzde 25'lik pazar payını LCD'de de yakalayacaklarını belirterek "2010 yılında Avrupa'da satılan her 4 LCD TV'den biri Vestel olacak. Bunu sağladığımızda Avrupa'da 1 numara oluruz" dedi. Erdoğan, iç pazarda KDV ve ÖTV indiriminin satışlarında yüzde 30-40 sıçrama sağladığını, bu sayede işten çıkarılan yüzlerce işçiyi geri çağırdıklarını kaydetti

Krize rağmen 2009'u başarılı sonuçlarla kapatacak olan Vestel, LCD'de Avrupa liderliğine oynuyor. Şirket, 2010'da Avrupa'da satılan her 4 LCD televizyondan birini satma hedefine odaklandı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Vekili ve Dış ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "LCD TV'de satış artış oranı yüzde 25 iken biz yüzde 61'e ulaştık. Avrupa'da 4 tüplü televizyondan 1'i Vestel'di. Şimdi LCD'de de yüzde 25 pazar payı hedefliyoruz. Bunu yaparsak Avrupa'da 1 numara oluruz" dedi.

Geçen yılın ilk 6 ayında 73 milyon TL zarar ettiklerini kaydeden Erdoğan, bu yıl aynı dönemde 10 milyon TL kârâ geçtiklerini vurguladı. Turan Erdoğan, "İhracatta şu anda geçen yılın yüzde 4 gerisindeyiz ancak yıl sonuna kadar arayı kapatacağız. Geçen yıl 2.2 milyar dolar olan ihracatı 2.3 milyar dolara çıkaracağız. 2009 bizim için iyi bir yıl olacak" değerlendirmesini yaptı.

IFA Fuarı'ndaki Vestel standında gazetecilere açıklamalarda bulunan Turan Erdoğan, elektronik sektöründe 11 yıldır ihracat şampiyonluğunu koruyan Vestel'in 2009'da Avrupa LCD TV pazarındaki payını yüzde 14'e çıkardığını, Avrupa'da kahverengi eşya sektöründe 5'inci, dünyada ise 8'inci sırada bulunduğunu kaydetti. Vestel'in beyaz eşyadaki pazar payının yüzde 2'ye ulaştığını ve Avrupa'da ilk 10, dünya pazarında ise ilk 25'in içinde yer aldığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

Tereciye tere sattık

"2008'de 1.1 milyar Euroluk elektronik, 442 milyon Euroluk da beyaz eşya ihracatı gerçekleştirdik. 127 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni pazarlarımız Asya, Afrika ve Güney Amerika. Cezayir, Fas, Tunus, Libya, Uganda, Kongo, Kenya, Gana, Etiyopya, Malezya gibi ülkelere ürün satıyoruz. Tereciye tere satar hale geldik. Geçen ay Çin'e çamaşır makinası göndermeye başladık. İlk ay 3 bin civarında makina gönderdik. Brezilya, Peru, Kolombiya, Arjantin de hedef pazarlarımız. Türkiye'nin yaptığı her serbest ticaret anlaşması bize yeni pazar açıyor" diye konuştu.

İFA'da en az 1.5 milyon adet LCD siparişi alırız

Bu yıl IFA'ya 15. kez katıldıklarını ve fuar için 2 milyon Euro harcadıklarını anlatan Turan Erdoğan, "IFA en çok satış yaptığımız fuar. Bu yıl da en az 1.5 milyon adet LCD TV siparişi alırız" dedi. Bu arada Vestel IFA'da 600 civarında ürününü tanıttı. Bu ürünler arasında 16-55 inç aralığında LED, Vestel'in LCD televizyonlarına entegre ettiği internet altyapısı sayesinde video ve resim paylaşım sitelerine ve hava durumu, haber, finans gibi anlık bilgilere, TV ekranının bir bölümüne yerleştirilen ikon kutularına tıklayarak erişmeyi mümkün kılan Widget TV, televizyonun üzerine yerleştirilen iPod giriş terminali yardımıyla herhangi bir iPod ürünü içinde bulunan müzik, video, resim dosyalarını televizyon ekranında dinleme ve görüntüleme olanağı sunan iPod TV ve 3D TV bulunuyor. Ürün iPhone ile de çalışıyor. Vestel, 19 ve 22 inç ekranlı bu ürünü sunan dünyadaki ilk firmalardan biri.

İPod çalıp şarj eden TV'yi piyasaya sunan ilk firma oldu

iPod LCD TV, televizyonun üzerine yerleştirilen giriş terminali yardımıyla iPod cihazlarını çalıştırıp şarj edebiliyor. Vestel, 19" ve 22" ekran boyutlarındaki bu ürünü sunan dünyadaki ilk firmalardan biri.

İndirimle satışlar yüzde 40 arttı işten çıkarılan işçiler geri döndü

Devletin KOBİ'lere sağlanan kredi garanti fonunun benzerini ihracatçılar için de oluşturması gerektiğini kaydeden Erdoğan, Güney Kore'nin bu uygulamayı yaptığını ve Koreli ihracatçıların şu anda her yere saldırdığını vurguladı. Erdoğan, "Ama bunu anlatamadık. Krizi oturduğun yerden fırsata çeviremezsin. Önceliklerin iyi belirlenmesi lazım" değerlendirmesini yaptı. ekonomik krizin etkilerinin ABD'de geçtiğini gözlemlediğini belirten Erdoğan, kötümser olmak için sebep bulunmadığını iddia etti. Türkiye'de de krizin bittiğini anlatan Erdoğan, "Krizin W etkisi olacağı söylense de benim kanaatim Nike logosuna benzeyecek. Yani hızlı iniş sonrası yavaş yavaş ama sürekli bir yükselme olacak. Krizin Mart ayında dip noktasını görmüştük. Ondan sonra borsaya yatırım yapanlar neredeyse 2 kat kazandı" diye konuştu. ÖTV indirimi sayesinde iç pazarda satışlarının yüzde 30-40 sıçrama yaptığını anlatan Erdoğan, bu sayede yılın ilk çeyreğinde işten çıkarılan 1000'in üzerinde işçinin yarısına yakınını geri çağırdıklarını belirtti.

Fashion TV'ye kadife kaplı, kristalli model

Vestel'in fuarda ilk kez tanıttığı ürünlerden biri "Fashion TV by Vestel". Fashion TV'ye özel olarak tasarlanan cam çerçeveli LCD TV modelleri, Fashion TV'ye özel yazılım ve ekran menüsü içeriyor. Kumanda üzerindeki özel bir tuş sayesinde kullanıcı direkt olarak Fashion TV kanalına ulaşabiliyor. Fuarda sergilenen Fashion TV konseptli ürünler arasında günün moda renklerinde kadife kaplı ve kristal taşlarla süslü LCD TV'ler de bulunuyor. Fashion TV markalı televizyonlar, Fashion TV'nin Avrupa'da açmaya başladığı ve gitgide popülarite kazanan Fashion Bar'larda kullanılacak. Ürün aynı zamanda modayı yakından takip eden son tüketicilere ulaşabilmek amacıyla Fashion TV mağazalarında ve Avrupa genelinde elektronik mağazalarında da satılacak.
Vatan/Necla Dalan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

2011'e kadar Avrupa'nın en büyük LCD TV üreticisi olacağız  
 
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, elektronik devlerini ağırlıyor. Fuara bu yıl 15. kez katılan Vestel, 2 bin metrekare elektronik, 600 metrekare de beyaz eşya standında ürünlerini sergiliyor.  
 
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, büyümelerini fuarlarda gerçekleştirdiklerini belirterek, "Berlin Fuarı bizim bol satış yaptığımız bir alandır. 9 Eylül'de sona erecek fuarda bir buçuk milyon LCD TV siparişi alırız. Tahmin etmiyorum, garanti ediyorum, yıl sonunda da 2,3 milyar dolarlık satışa ulaşırız." dedi. Şirketin hedefi 2011'e kadar Avrupa'nın en büyük LCD üreticisi olmak.

Fuardaki Vestel standında bir konuşma yapan Turan Erdoğan, elektronik sektöründe 11 yıldır ihracat şampiyonluğunu koruyan Vestel'in 2009'da Avrupa LCD TV pazarındaki payını yüzde 14'e çıkardığını, Avrupa'da kahverengi eşya sektöründe beşinci, dünyada ise sekizinci sırada bulunduğunu kaydetti. Vestel'in beyaz eşyadaki pazar payının yüzde 2'ye ulaştığını ve Avrupa'da ilk 10, dünya pazarında ise ilk 25'in içinde yer aldığını ifade eden Erdoğan, "2008'de 1,1 milyar Euro'luk elektronik, 442 bin Euro'luk da beyaz eşya ihracatı gerçekleştirdik. 2009'da 2,2 milyar dolar ciro yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, Vestel'in ihracatının yüzde 60'ını dijital ürünler oluşturuyor. Şirketin LCD TV satışları Ocak-Temmuz 2009 arasında adetsel olarak geçen yıla göre yüzde 61 artış gösterdi. Teknoloji ürünlerine odaklanan ve yatırımlarını sürdüren firma, dünya liderleri ligindeki sıralamada ilk 3'e girmeyi hedefliyor. Bu amaçla LED TV, Widget TV, USB'ye kaydetme özelliği olan LCD TV, iPod terminalli TV, IP tabanlı ve HD set üstü kutular, Hotel TV, reklam amaçlı kullanılan dijital ekranlar gibi gelişen sektörlere yönelik yeni ürün yelpazesi oluşturuyor. Bu fuarla beraber beyaz eşya sektöründe de iddialı olduklarını ifade eden Turan Erdoğan, bu sektörde rekabetin daha yumuşak olduğunu ve Uzakdoğu baskısının bulunmadığını söyledi. Vestel'in 1999 yılında başladığı beyaz eşya üretimiyle 10 yıl içinde oldukça önemli atılımlar yaptığını anlatan Erdoğan, sektörün büyükleriyle stratejik anlaşmalar yaptıklarını, bu stratejiyle de 10 yıl içinde dünyanın en büyük beşincisi olma hedefi olduğunu bildirdi.

Turan Erdoğan, son birkaç yıl içinde yatırım yapılan Finlux, Luxor, Vestfrost'un 'markalı satışlarla büyüme stratejisinin' önemli bir hedefi olduğuna işaret ederek, "Bu markaların yanı sıra geçen yıl birçok ülkede lisans haklarını satın aldığımız Telefunken ile satışlarımızda önemli artış gerçekleşti. LCD TV ve dijital ürünlerin tüm büyümekte olan pazarlarda göreceği ilgi dikkate alındığında, Avrupa dışı bölgelerde, özellikle Ortadoğu, Güney Amerika, Avustralya ve Kuzey Afrika'daki satışların Vestel'in büyüme hedefine ciddi katkı sağlamasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kriz süreci Nike amblemi gibi

Krizin geçen mart ayı sonunda dibi gördüğünü ifade eden Turan Erdoğan, "Bundan sonra Nike amblemi gibi bir seyir olur. Sert bir düşüş olmaz. Yavaş ama hep olumluya doğru seyreder." ifadelerini kullandı. Erdoğan, kriz döneminde pazarlama çalışmalarından hiç vazgeçmediklerini, bilakis yeni pazarlara açıldıklarına dikkat çekti. Vestel, başta Kuzey Avrupa olmak üzere Afrika'nın tamamına satış hedefliyor. Güney Amerika'ya yapılan ticaret çıkarmasında ise Arjantin, Şili ve Peru'dan sipariş geldi. Erdoğan, yeni girdikleri bu pazarların satışlarının toplam ihracatın yüzde 20'sine ulaşması halinde kendilerini başarılı kabul edeceklerini açıkladı.

Vestel, IFA'ya 500'ün üzerinde elektronik ve 100'ün üzerinde beyaz eşya ürünüyle katıldı. Firmanın standında inceliği ve enerji tasarrufuyla dikkati çeken LED TV'ler, geniş bir tüketici yelpazesine ulaşmış Apple ürünü iPod'a uyumlu iPod LCD TV ve dünyada yeni başlayan Fashion TV gibi ürünleri yer alıyor. Ziyaretçiler ayrıca üç boyutlu LCD TV'nin yanı sıra, stand-by modundayken 1 watt'ın altında ve çalışırken de normal LCD'lerden yüzde 50 daha az enerji harcayan ekolojik LCD TV'yi de görme imkanı buluyor.
Zaman/Serkan Şahin

Vestel, IFA'da 500 ürünle gövde gösterisi yapıyor

Vestel Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, "Liderler liginde ilk üçe girmeyi hedefliyoruz" dedi

Vestel, IFA 2009 Fuarı'nda, 2 bin 600 metrekarelik iki standında LED TV, Widget TV, iPod/iPhone LCD TV, 3D LCD TV, `Fashion TV by Vestel', Ekolojik LCD TV gibi 500'e yakın yeni ürünü sergiliyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, Avrupa LCD pazarında liderliğe oynayan Vestel'in bu yıl 2.2 milyar dolar ihracat hedeflediğini belirtti.
4-9 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'ya bu yıl 15. kez katılan Vestel, beyaz eşya ve elektronik olmak üzere iki ayrı stantla temsil edildiği fuarda, Fashion TV'ye özel olarak tasarlanan cam çerçeveli, kadife kaplı ve kristal taşlarla süslü LCD TV'den iPod ve iPhone'a uyumlu LCD'ye, normal LCD TV'ye oranla yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayan LED TV'den internete kolay erişim sağlayan Widget TV'ye 500 ürünüyle gövde gösterisi yapıyor.

Pazar payımız 14'e çıktı
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, "2009 yılında Avrupa LCD TV pazar payımızı yüzde 11'den yüzde 14'e çıkardık. LCD satış adedimizi, bu yılın ocak-temmuz arasında bir önceki yıla göre yüzde 61 artırdık. Bu yıl 2.2 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.

`Hedef dünyada ilk üç'
Vestel'in 2009'da Avrupa LCD TV pazarındaki payını yüzde 14'e çıkardığını, Avrupa'da kahverengi eşya sektöründe beşinci, dünyada ise sekizinci sırada bulunduğunu kaydeden Turan Erdoğan, markanın beyaz eşyadaki pazar payının da yüzde 2'ye ulaştığını, Avrupa'da ilk 10, dünya pazarında ise ilk 25'in içinde yer aldıklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"2008'de 1.1 milyar euro'luk elektronik, 442 bin euro'luk da beyaz eşya ihracatı gerçekleştirdik. 2009'da 2.2 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Avrupa'da LCD TV ve dijital ürünlerde en geniş ürün ağına sahibiz. İhracatımızın yüzde 60'ını dijital ürünler oluşturuyor.
LCD TV satışlarımız, ocak - temmuz 2009 arasında adetsel olarak bir önceki yıla göre yüzde 61 arttı. Teknoloji ürünlerine odağımızı ve yatırımlarımızı artırarak devam ettirmeyi, böylelikle de dünya liderler ligindeki sıralamada daha da yükselerek ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz."

Vestel fuarda neler sergiliyor?
Vestel, IFA 2009'da en yeni LCD modellerinin yanı sıra birçok yeni ürün sergiliyor. Bu ürünler teknolojik özellikleri kadar tasarruf ve çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor. LED LCD TV'ler normal LCD TV'lere oranla yaklaşık yüzde 60 enerji tasarrufu sağlıyor. Stand-by modundayken 1 vatın altında, tamamen kapalıyken de hiç enerji harcamayan, çevreye duyarlı Ekolojik LCD TV'ler, çalışırken yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor. Fuarda toplam 16 Türk şirketinin standı var.

Beyaz eşyada global hedef 10 yılda ilk 5
Vestel'in 1999 yılında başladığı beyaz eşya üretimiyle 10 yıl içinde önemli atılımlar yaptığını anlatan Erdoğan, şöyle dedi:
"Sektörün devleriyle yaptığımız işbirlikleri sonucunda beyaz eşya alanındaki yükselişimizi hızla sürdürmeyi hedefliyoruz. Katma değeri yüksek ürünlere yoğunlaşıyor, küçük buzdolaplarının ihracatından daha yüksek katma değerli, büyük hacimli dolaplara geçiş yapıyoruz. Bu strateji hem üretim tesislerinin verimliliklerini artırıyor, hem de kârlılığa pozitif etki yapıyor. Beyaz eşya sektöründe global hedefimiz, 10 yıl içinde dünyanın ilk 5'i arasına girmek."
Milliyet

Vestel LCD TV'de Avrupa'nın ilk dördüne girmeyi hedefliyor

Vestel, dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarı IFA'da, Fashion TV'ye özel tasarlanan kristal taşlarla süslü LCD TV'den, iPod ve iPhone'a uyumlu LCD ile yüzde 60 enerji tasarruflu LED TV'ye kadar 600 ürünle gövde gösterisi yapıyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA) devlerle yarışan teknolojik ürünleri Widget TV, LED TV, 3D LCD TV, Fashion TV ve ekolojik LCD TV'yi sergileyen Vestel, Avrupa'daki dört LCD TV'den birini üretme hedefine 2010'da ulaşacağını açıkladı. IFA'ya bu yıl 15'inci kez katılan ve 600 elektronik ve beyaz eşya ürününü 2 bin 600 metrekarelik standda sergileyen Vestel, ünlü moda kanalı Fashion TV'ye de televizyon üretmeye başladı.

2.3 milyar dolar ihracat
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanvekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl sonunda 2.3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacaklarını belirterek, "LCD televizyon satışlarında dünyada yüzde 25'lik artış olmasına karşın biz dünya ortalamasının üzerinde yüzde 61'lik artış yakaladık. Avrupa'daki dört LCD TV'den birini Vestel'in üretmesi hedefine 2010-2011'de ulaşırız" diye konuştu.
 "Ben artık krizin en kötü günlerinin bittiğine inanıyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Kriz W şeklinde olmayacak gibi görünüyor. Nike amblemi şeklinde olacak. Yani düzelme yavaş yavaş olacak. Bizim rakamlarımızda da bir düzelme görülüyor. Geçen yıl zarar söz konusuydu. Beyaz eşyada 48 milyon TL kâr açıkladık. Konsolide bilançoda ise, 10 milyon TL. Ciddi düzelme yaşadık. Düzgün bir şekilde giden ihracatımız var. 2.2 milyon dolar ihracat yapmıştık. Yılı 2.3 milyon dolarla kapatırız. LCD TV'de yüzde 61'lik bir artış yakaladık. Dünyada bu artış yüzde 25."

`Avrupa'da ilk 10'dayız'
Vestel'in 2009 yılında Avrupa LCD TV pazarındaki payını yüzde 14'e çıkardığını dile getiren Erdoğan, "Avrupa'da kahverengi eşyada beşinci, dünyada ise sekizinci sıradayız. Beyaz eşyadaki payımız yüzde 2'ye çıktı. Avrupa'da ilk 10, dünya pazarında ise ilk 25'in içinde yer alıyoruz. 2008'de 1.1 milyar avroluk elektronik, 442 bin avroluk beyaz eşya ihracatı gerçekleştirdik. 2009'da 2.3 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Tüplü TV satışlarının çok azaldığını, artık Afrika ve Asya'nın da LCD TV izlemek istediğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

Afrika da LCD istiyor
"Önceden tüplü TV'de olduğu gibi yüzde 25'lik pazar payı alırsak Avrupa'da bir numara oluruz.  Ama artık tüplü TV üretimi az. Örneğin eylülde Vestel olarak 700 bin LCD, 50 bin tüplü TV üreteceğiz. 127 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa ve Asya'yı yeni pazar olarak öne çıkardık. Artık Afrika'da da insanlar LCD TV istiyorlar. Asya'da da durum aynı.
Dünyada hızla LCD'ye kayış var. Kuzey Afrika ve Güney Afrika'nın tümüyle ilgileniyoruz. Bu bölgelerde  ciddi potansiyel var. İnsanlar orada da kahverengi ve beyaz eşyalarımıza ilgi gösteriyor. Güney Amerika ülkeleriyle de önemli görüşmeler yaptık. Arjantin, Şili gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Afrika ve Güney Amerika'daki ülkeleri ihracatımız içinde yüzde 20'ye ulaştırıp, 150-200 milyon dolarlık rakam elde edersek bizim için başarı olur." Üç boyutlu TV'lerin şu anda sektördeki yeni trendlerden biri olduğuna da işaret eden Erdoğan, "İçerikle beraber yüksek çözünürlükte ve üçüncü boyutlu TV'ler artacak. Fuarları çok önemsiyoruz. Berlin çok önemli bir fuar bu fuarda 1.5-2 milyon LCD TV siparişi alacağımızı garanti ediyoruz. Son üç ayda bu satışı yaparız" dedi.

`Rakiplerin önündeyiz'
Yeni teknolojide rakiplerinde ne varsa, hangi yeni teknoloji varsa hepsinin daha iyisinin kendilerinde de bulunduğunu vurgulayan Turan Erdoğan, Vestel'in ihracatının yüzde 60'ını dijital ürünlerin oluşturduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"LCD TV satışlarımız, Ocak-Temmuz 2009 arasında adetsel olarak bir önceki yıla göre yüzde 61 artış gösterdi. Teknoloji ürünlerine odağımızı ve yatırımlarımızı artırarak devam ettirmeyi, böylelikle de dünya liderler ligindeki sıralamada daha da yükselerek ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla enerji tasarufu sağlayan LED TV, internete kolay erişim sağlayan Widget TV, USB'ye kaydetme özelliği olan LCD TV, iPod terminalli TV, üç boyutlu LCD TV, internet protokolü tabanlı ve HD set üstü kutular, Hotel TV, reklam amaçlı kullanılan dijital ekranlar gibi gelişen sektörlere yönelik yeni ürün gamları oluşturuyoruz. Widget TV, yıl sonunda satışına başlıyoruz, 100 bin adetlik satış hedefliyoruz. LED TV'nin satışı başladı. İç piyasada da bu ay Vestel markasıyla satışa sunuyoruz."

LED TV aslında LCD
Geleneksel LCD TV'lerde LCD modülü floresan lambalarla aydınlatılırken, LED LCD TV'lerde modül aydınlatması LED ışıkları ile yapılıyor. Modülün arkasındaki LED lambalar ekranda görünen görüntünün aynısını siyah-beyaz olarak ekranın arka tarafında oluşturarak görüntünün parlak kısımlarının daha parlak, mat kısımlarınınsa daha mat görünmesini sağlıyor. LED LCD TV'ler normal LCD TV'lere oranla yaklaşık yüzde 60 enerji tasarrufu sağlıyor. Daha geniş renk gamını kapsadığı için daha kaliteli ve gerçeğe daha yakın görüntü sunan bu ürünler klasik LCD TV'lere göre daha ince ve hafif. Vestel, IFA 2009'da 16 inç'den 55 inç'e kadar tüm LED TV modellerini sergiliyor.

iPod LCD TV
Televizyonun üzerine yerleştirilen iPod giriş terminali yardımıyla herhangi bir iPod ürünü içindeki müzik, video, resim dosyalarını televizyon ekranında dinleme ve görüntüleme olanağı sunuyor.
Terminal aynı zamanda tüm iPod cihazlarını şarj edebiliyor. Ürün iPhone ile de çalışıyor. Vestel, 19 inç ve 22 inç ekran boyutlarındaki bu ürünü sunan dünyadaki ilk firmalardan biri.

Ekolojik LCD TV
Vestel'in `stand-by' modundayken 1 watt'ın altında, tamamen kapalıyken de, hiç enerji harcamayan, çevreye duyarlı yeni Ekolojik LCD TV'lerinin en büyük özelliği ise, çalışırken yüzde 50'ye yakın oranda enerji tasarrufu sağlaması.

Fashion TV by Vestel
Vestel'in bu fuarda ilk kez sunduğu ürünlerden biri de `Fashion TV by Vestel'. Fashion TV'ye özel olarak tasarlanan cam çerçeveli LCD TV modelleri, IFA'da Fashion TV için ayrılan bölümde sergileniyor. Modaya uygun tasarım ve renklere sahip Fashion TV modelleri, Fashion TV'ye özel yazılım ve ekran menüsü de içeriyor.
Kumanda üzerindeki özel bir tuş sayesinde kullanıcı direkt olarak Fashion TV kanalına ulaşabiliyor. Fuarda sergilenen Fashion TV konseptli ürünler arasında günün moda renklerinde kadife kaplı ve kristal taşlarla süslü LCD TV'ler de bulunuyor. Fashion TV markalı televizyonlar, Fashion TV'nin Avrupa'da açmaya başladığı ve gitgide popülarite kazanan Fashion Bar'larda kullanılacak. Ürün aynı zamanda modayı yakından takip eden son tüketicilere ulaşabilmek amacıyla Fashion TV mağazalarında ve Avrupa genelinde elektronik mağazalarında da satılacak. Başlangıç için Avrupa ülkelerini kapsayacak projenin daha sonraki aşamalarda diğer kıtalara da genişletilmesi hedefleniyor.

Bilgisayardan korkanlara Widget TV
Vestel'in LCD televizyonlarına entegre ettiği internet altyapısı sayesinde ekranın bir bölümüne yerleştirilen ikon kutularına tıklayarak video ve resim paylaşım sitelerine, hava durumu, haber, finans gibi anlık bilgilere erişmek mümkün.
Böylece televizyon izleme alışkanlığını değiştirmeden, herkesin kolaylıkla kullanabileceği, istenildiği zaman açılıp kapatılabilecek bir interaktivite sağlanmış oluyor. Widget TV izleyiciye ayrıca, sistemin içeriğini istediği şekilde düzenleyerek kendine özel menü oluşturma imkânını da tanıyor.

Üç boyutlu `3D' LCD TV
Televizyona yerleştirilen özel entegre devre sayesinde farklı açılardan iki ya da daha fazla kamerayla çekilen görüntüler, özel bir gözlük yardımıyla üçüncü boyut olarak algılanıyor.
Ürünün özellikle üç boyutlu film izlerken ve oyun oynarken benzersiz bir deneyim yaşatacağı belirtiliyor.
Radikal


Geri Dön