20 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 3'üncü köprü zarurettir

Veysel Eroğlu: 3'üncü köprü zarurettir

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul için 3'üncü köprünün zaruret haline geldiğini belirtti...



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul için 3'üncü köprünün zaruret haline geldiğini belirtirken, "Bu köprüyü yaparken tabiat varlıklarına, ormanlarımıza ve tarihi eserlerimize zarar vermemesi esastır" dedi.

Kırıkkale'nin yeni valisi Hakan Yusuf Güner ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı makamında ziyaret eden Eroğlu, Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir hayvan barınağının da Kırıkkale'de yapılacağını söyledi.

Valilikten sonra belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı ziyaretinden sonra açıklamada bulunan Bakan Eroğlu,Türkiye'de bakanlık olarak ilk kez bir hayvan barınağının Kırıkkale'de yapılacağını belirtti. Eroğlu, şöyle dedi: "Hayvan haklarına da sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim dediğimiz çok özel bir proje. Bakım yerleri, kısırlaştırma alanları son derece gelişmiş. Hayvanların bir kısmının ormanlarda, açık alanlarda korunması ve bakım yapılması açısından çalışma yapıyoruz. Bunu da ilk kez burada yapıyoruz. Bütün veteriner ve ilim adamlarının fikirlerini alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk defa Kırıkkale'de örnek bir barınak göreceğiz. İnşallah bu hayvan barınağı burada başarılı olursa, diğer şehirlere de yaymak istiyoruz." İstanbul'a yapılacak olan 3'üncü boğaz köprüsünün çevreye zarar verip- vermeyeceği konusundaki soruya Bakan Eroğlu, bunun bir zaruret olduğunu söyledi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Böyle bir proje ortaya çıktığı zaman bakanlığımız ÇED tabir edilen bir çalışmayı gerçekleştirir. Onun için de ormanlarımıza zarar vermeme konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır. O bölgede mutlaka orman içerisinde geçmesi gerekiyorsa, bulunduğu bölgedeki ağaçlar alınıp başka yerlere taşıma, tünelle veya viyadükle geçme şeklindeki çalışmalardan talep edeceğiz. Böylelikle ormanlara en az zarar verecek şekilde geçmesini temin edeceğiz. Burada zarar verilen alan kadar da başka bir alanda orman kurulmasını isteyeceğiz. Dolaylısıyla 1 taşla 2 kuş vurmuş olacağız. Ormanlarımızı korumuş olacağız, hem de aynı zamanda yeni bir köprüyü İstanbul'a kavuşturmuş olacağız."

Bakan Eroğlu, 2 köprünün İstanbul'a yetmediğini, trafiğin çok sıkıştığını belirtti. Eroğlu, 2010 yılında dünyanın kültür başkenti olmaya aday olan İstanbul'a Londra'daki gibi birkaç köprü yapılmasının normal olduğunu söyledi.
Milliyet


Geri Dön