28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu Balıkesir'deki yatırımları anlattı!

Veysel Eroğlu Balıkesir'deki yatırımları anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir’de 20 adet tesisten 10’unun açılışını gerçekleştirerek, 10 adet tesisin ise temelini attı.



Balıkesir Çayderesi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine Bakan Veysel Eroğlu’nun yan ısıra, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Açılışta ilk konuşmayı yapan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun teşrifleriyle 20 adet tesisin temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi.


Diniz, DSİ Genel Müdürlüğüne ait temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle ilgili bilgi vererek, "bugün İvrindi Gökçeyazı Ovaları Sulaması, Merkez Gökköy Göleti ve Sulaması, Balya Yeni Kavak Göleti, Bandırma Çakır Göleti, Erdek 1 Göleti, Susurluk Asmalıdere, Gömeç Ulubeyler, Merkez Boğazköy Göleti ve Sulaması ile şu an da bulunduğumuz Karesi Çay Deresi Islahı ve Susurluk Hatap deresi ıslahlarının temellerini atacağız. Bugün ayrıca yine 3 adet tesisin açılışını yapıyoruz. Merkez Kocaavşar Göleti Sulaması yenilemesi, Merkez Yandereleri 4.kısım, Erdek Ocaklar Turanlar köyü Değirmen deresinin de açılışını yapacağız. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak sulama tesisleriyle 49 bin dekar tarım alanına sulama suyu sağlanacak ve çiftçimize yıllık 50 milyon TL ilave gelir sağlanıp, 3 bin vatandaşa da iş imkanı oluşacak" dedi.


"BALIKESİR’E BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI"

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Balıkesir’in bir abisi olarak gördüğünü belirterek Balıkesir’e büyük yatırımlar yaptığını söyledi. Milletvekili Aydınlıoğlu, "Biz kendileriyle uzun yıllardan beri çalıştık. 2002 Kasım’da seçildiğimiz zamanı hatırlıyorum. İnanın Balıkesir’de içme suyu yoktu. Sayın Bakanımız geldi o zaman Genel Müdürümüzdü. Dedi ki ’Buraya hemen içme suyu getirelim. İkizce Tepeler Barajından içme suyunu getirdi. Arıtma Tesislerinde arıtıldı ve şehrimize verildi. Balıkesir ilimiz 13 yıl önce büyük bir köydü. Adeta el değmemişti. Yolları ve barajları olmayan, hizmete susamış bir ilimizdi. Balıkesirimize 13 yıldan beri 14 katrilyon civarında müthiş bir yatırım oldu. Sadece 2 katrilyonu Bakanımızın bir armağanıdır. Allah ondan razı olsun" şeklinde konuştu.


"BALIKESİR MARKA ŞEHİR OLACAK"

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise Balıkesir’in marka bir şehir yolunda ilerlediğini belirterek, "İlimizde son dönemde çok önemli yatırımlara imza atılmıştır. Hükümetimiz, kamu kurumları ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte coğrafi konum olarak çok önemli bir yerde bulunan ilimizin bu konumunu iyi değerlendirerek Balıkesirimizi marka bir kent haline getirmek ve gelecek nesillere daha iyi gelecek hazırlamanın gayreti içerisindeyiz" dedi.


BAKAN EROĞLU’NDAN 270 MİLYON TL’LİK MÜJDE

Konuşmalar sonrası Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Çayderesi Rekreasyon Alanı’nda 170 milyon TL yatırım bedelli 20 adet tesisin temelini attı ve açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Bakan Eroğlu ayrıca Balıkesir’e yapılacak 270 milyon TL yatırım bedeline sahip 17 müjde verdi.


Balıkesir’i ve insanını çok sevdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Balıkesirliler güzel insanlar. Vatanını milletini bayrağını seven insanlar. Biz Balıkesir’e ne kadar hizmet etmiş olursak Balıkesir’in hakkını ödeyemeyiz. Bu bakımdan lütfen ne isterseniz isteyin. Bizler sizlerin hizmetkarıyız, efendi falan değil. Dolayısı ile şu ana kadar Balıkesir’den ne talep geldiyse ’derhal yapın’ diye talimat vermişimdir. Burası için de bütçede, ödeneklerde bir kısıntı yok" dedi.


Bakan Eroğlu yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

"Balıkesir’de yeniden bir çok yatırım yapılıyor. Ve bugün de yeni yatırımlar yapacağız. 109 adet gölet ve sulamasıyla Balıkesir Dünyada bir rekora imza atacak. Şu anda 15 tanesi işletmede, temel atacaklarımız da var. 16 tane de işletmede, 31 tanesi bu sene bitiyor. Geri kalan 22 tanesinin projesini yapıyoruz. 16 tanesinin planlamasını, 40 tanesinin de rasat işlemleri yapılıyor. Dere ıslahlarının tamamını yapıyoruz. Netice de biz çok sayıda dere ıslah ettik. 16 tane baraj yaptık. Balıkesir şehir merkezinde su yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken talimat verdi. ’Veysel hoca Balıkesir susuz olur mu, derhal oraya su götür’ dedi. Biz de İkizce Tepeler barajından çok modern bir içme suyu arıtma tesisi ile Balıkesir’e su getirdik. Hatta açılışına dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan geldi. 23 tane dere ıslah ettik. Ayrıca 76 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Burada sulamalar çok önemli. Sulamalarda çok geri kalınmış. Bazıları diyor ki ’Balıkesir’e ne kadar çok yatırım yapıyorsunuz’ Ben de şunu diyorum; ’Kardeşim geçmişte Balıkesir ihmal edilmiş. Biz ihmalleri de özellikle gidermek için fazla yatırım yapıyoruz diyorum."


Marmara GEP PROJESİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

"Daha söylenecek şok şey var ama siz bizim ne söylediğimizi anlıyorsunuz" diyen Bakan Eroğlu, GAP, KOP ve GEP projelerinden bahsetti. Eroğlu, "Bir de Başbakanımız açıklayacak ama ben sadece isminden bahsedeyim. Biz biliyorsunuz Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) var. Konya Ovası Projesi (KOP) var. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ’Marmara bölgesinde büyük proje hazırla’ diye söyledi. Bende Marmara Gelişim Projesi diye merkezinde de Balıkesir olan büyük bir gelişim projesi hazırladık. Detaylarını girmeyeceğim ama Allah nasip ederse bu projeyle Balıkesir’de ve Marmara bölgesinde desten yazılacak. Başbakanımız açıklayacağı için adı Marmara GEP. Yani Marmara Gelişim Projesi. Şu anda fazla detayına girmeyeyim. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


MÜTEAHHİTLERLE TAAHHÜTNAME İMZALADI

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, anlaşma yaptıkları müteahhit firmalarla taahhüt imzaladı. Projelerin bitim tarihi için net söz alan Bakan Eroğlu, projeyi yetiştiremeyen firmalardan da 12 derslikli okul sözü aldı. Bakan Eroğlu daha sonra kura çekerek fıstık çamı, ceviz, badem, zeytin diken vatandaşlara sertifika dağıttı. Ardından protokol üyeleri ile birlikte sinevizyonla canlı yayına bağlanarak açılışları ve temel atma törenini gerçekleştirdi.Temel atma töreni sonrası vatandaşlara ücretsiz zeytin, ceviz ve badem fidanı dağıtıldı.


Milliyet


Geri Dön