23 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Manisa'da 180 lira ödemeyle konut sahibi olacaklar!

Veysel Eroğlu: Manisa'da 180 lira ödemeyle konut sahibi olacaklar!

Bakan Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi Gelişim Projesi'ni (EGEGEP) anlattı, 2019'a kadar Ege ve İzmir'e yapılacak yatırımları saydı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katılımcılara, EGEGEP Projesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.



Kordon'da gezemedim Bakan Eroğlu, bazılarının kendisini "İzmir'i biliyor mu?" diye eleştirdiğini belirterek, "izmir'de ayak basmadığım yer kalmadı benim, izmir'de iş yapmaktan birinci Kordon'da gezecek zaman bulamadım" dedi. izmirlilerin kendisini son derece sıcak karşıladığını, gittiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılaştığını belirten Eroğlu, "İzmir'de yapacağımız daha çokı iş var" dedi. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi Gelişim Projesi (EGEGEP) ile bakanlığının 2019 yılına kadar Ege ve İzmir'e neler yapacaklarını açıkladı. Eroğlu; İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayacak EGEGEP'in, 2019 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. EGEGEP için büyük bir ekiple altı aylık bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, şu bilgileri verdi: Yatırım listesi "Sözde değil özde bir proje hazırladık. Sloganımız, 'Onlar konuşur AK Parti yapar.' 25 milarlık 4 bin 547 projeyi tamamlayacağız. Proje, Ege Bölgesi'nde olacak. 358 baraj ve gölet, 586 sulama tesisi, 87 içme suyu temin tesisi, 33 hidroelektrik santral tesisi, 804 dere ıslahı, bin 42 köprü, 1 atık su arıtma tesisi, 8 havza yönetim planı, 759 ağaçlandırma ve ormanlık, 23 şehir ormanı, 72 bal ormanı, 362 mesire yeri, 115 tabiat turizmi çalışması, 1 ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi yer alıyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 yılına kadar İzmir'e yapılacak projeleri şöyle açıkladı: "50 baraj ve gölet, 53 sulama tesisi, lü içme suyu temin tesisi, 83 dere ıslah tesisi, 9 dere ıslah projesi kapsamında köprü, 1 şehir ormanı, 7 bal ormanı, 78 mesire yeri, 76 ağaçlandırma ve ormanlık projesi, 5 gelir getirici orman, 1 fidancılık, 58 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 meteoroloji radarı, 1 yüksek atmosfer gözlem tesisi, 1 yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 biyolojik çeşitlik projesi." İstikrar sürsün 



FAKİRE KONUT 


Bakan Veysel Eroğlu, TOKİ'nin İzmir'de bugüne kadar 14 bin 564 konut yaptığını, seçimden sonra isteyen emeklilere, memurlara, dar gelirlilere konut yapacaklarını söyledi. Eroğlu, bu evlere ayda 180- 200 lira ödeme ile sahip olunacağını belirterek, "Büyük bir planlama yapıyoruz. Muhteşem bir  TOKİ  seferberliği başlatıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bazıları söz verir ama onlarınki havada asılı kalır, bizimki yere basar" diye konuştu. 


T ıs 4.3 milyon dekar araziyi sulamaya açılacak. Yılda 4 milyar lira zirai gelir artışı sağlanacak. 4 milyon 800 bin kişiye ilave içme suyu temin edilecek. 2 milyar kilowatt/saat yıllık hidroelektrik eneıji üretimi sağlanacak. 452 köyde 452 gelir getirici orman kurulacak." Bakan Eroğlu, İzmirlilerden ideolojik düşünmemelerini istedi, şu çağrıda bulundu: "İzmir için büyük düşünün pozitif düşünün. Boş hayaller peşinden koşmayın, izmir'i ideolojik hale getirmeyin. Biz herkesi seviyoruz. Biz İzmir'i geliştirmek, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek ve hizmet etmek için daha müreffeh geleceğe emin adımlarla vürüven bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Vatanı, milletimizi, devletimizi en çok seven biziz. Bunun için istikrarın sürmesi gerekiyor, istikrar sürsün izmir büyüsün. Muhalefete diyorum ki, biraz proje üretin. Bizim projelerimizin açılacağı saat ve dakika belli. Kılıçdaroğlu ne yapacak? Basın emekçileri için orjinal bir düşüncem var. Onu şimdi söylemem doğru deail."


MANİSA'YA MİLYARLIK YATIRIM


AK Parti Manisa II Başkanlığımdan yapılan açıklamaya göre Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında 2019 yılına kadar Ege Bölgesi'nde hayata geçirilecek 25 milyar TL'lik projeden 4.5 milyarı Manisa'ya kazandırılacak. EGEGEP kapsamında 2019 yılına kadar Ege Bölgesi ve Manisa'da yapılacak projeler hakkında bilgi verildi. 4 yılda bitecek 4 yılda sona erecek proje ile Ege Bölgesi'ne 4 bin 547 proje kazandırılacak. 25 milyar TL'lik projeden 4.5 milyarlık kısmı Manisa'da yatırıma dönüştürülecek. AK Parti Milletvekili Recai Berber, Manisa'nın Ege Bölgesi yatırımlarının merkezi olacağını belirterek, "Şimdiden, birbirinden güzel yatırımların heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu. 


Milliyet Ege


Geri Dön