19 / 04 / 2024

Via Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı!

Via Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı!

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Açıklamada Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, paylarının borsa kotundan çıkarıldığı duyurdu.



Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) dün  haftalık bülteninde duyurulan kararı ile Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin payları borsa kotundan çıkarılmıştır."bilgisi paylaşıldı.   


2016'NIN EN BÜYÜK HALKA ARZLARINDAN BİRİYDİ 

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, Mayıs 2016'da gerçekleşen halka arz için "VIA Gayrimenkul, 2016'in başından bu yana yapılan toplam 8 halka arzın en büyüğü. 2 bin 455 yatırımcı işlem yapacak fakat son 1 yıldır hiç işlem yapmamış 450 yatırımcı bu halka arzdan hisse alarak VIA'ya ortak oldu" değerlendirmesini yapmıştı.


Hürriyet 




Via GYO'dan SPK açıklaması!





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Sermaye Piyasası Kurulu, Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve şirket paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bülteninde, şirket paylarının mevcut durumda borsada halka arz fiyatı olan 13.60 TL ve geri alım garantisi verilen fiyat olan 14 TL'nin altında işlem gördüğü, dünkü kapanış fiyatının 12.40 TL olduğu ve çok sığ bir piyasasının bulunduğu belirtildi.

Bünyesinde alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerini barındıran Via GYO yüzde 25 hissesini 5-6 Mayıs'ta halka arz etmiş ve bu yılın ilk yarısında sınırlı sayıdaki halka arzlar arasında yer almıştı.


Yeni Şafak

Geri Dön