29 / 03 / 2024

Via-Port, otelde işletmeyi Crown Plazaya bıraktı

Via-Port, otelde işletmeyi Crown Plazaya bıraktı

Bayraktar Grup, Via Hotel için Intercontinental Hotels Group ile işbirliğine gitti. Via Hotel bundan böyle Crowne Plaza Istanbul Asia adıyla misafirlerini ağırlayacak



Son 4 aydır farklı otel zincirleriyle görüşme halinde olduklarını, sonuç aşamasında ise IHG ile ortak noktada buluştuklarını belirten The World of Via-Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, Crowne Plaza bugün 60dan fazla ülkede 388 otel ile faaliyet gösteriyor dedi.

Yüzde 18lik artış

IHG ile yaptıkları isim hakkı anlaşmasıyla birlikte Crowne Plaza Istanbul Asia markasını aldıklarını ve bu sayede IHGnin merkezi rezervasyon ağından faydalanacaklarını anlatan Döşkaya, şu değerlendirmeyi yaptı: IHGnin rezervasyon ağında yer alarak dünyada 100den fazla ülkede bulunan 4400 otel içerisinde görüneceğiz. Destinasyon bilinirliğimizin artmasını sağlayacağız. Crowne Plaza Istanbul Asia markası ile birlikte yıllık ortalama oda fiyatımız yüzde 18 oranında artış gösterecektir. Doluluk oranımızın yüzde 5 civarında yükseleceğini, yıllık toplam ciromuzun ise yüzde 30 oranında artacağını öngörüyoruz.

220 milyon Euro

The World of Via-Port projesinin yatırımcısı Coşkun Bayraktar ise Crowne Plaza markasının Via-Port kompleksine artı değer katacağının altını çizdi. Bugüne kadar projenin tamamına 220 milyon Euroluk yatırım yaptıklarını ve bunun yaklaşık 100 milyon avrosunu otelin aldığını belirterek, Intercontinental Grubu ve Crowne Plaza markası ile güçlü bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyoruz dedi.

4 Crowne Plaza var

IHG Başkan Yardımcısı Peter Vermeer, Türkiyede şu anda İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Antalyada olmak üzere 4 tane Crowne Plaza bulunduğunu, Crowne Plaza İstanbul Asia dışında İstanbulda 2, Bursada 1 Crowne Plazanın daha açılacağını anlattı. 2011 yılında Türkiyede Holiday Inn Express markasının lansmanını yapacaklarını belirten Vermeer, şunları kaydetti: 80 milyar dolarlık döviz rezervi ve 2012 yılı için tahmin edilen yüzde 7lik büyüme payı ile Türkiye ekonomisinin Asya ülkeleri ile başa baş duruma gelmiş olması bu yatırımları mümkün kılıyor. Mükemmel bir girişimcilik ruhuna ve dinamizme sahip bir ülke olmanızdan dolayı sizi kutlamak isterim. Türkiyedeki girişimcilik ruhunu, yapıcı ve olumlu yaklaşımı, dinamizmi Avrupa'da göremiyorum.
Hürriyet


Geri Dön