28 / 03 / 2024

Viaport Marina'nın resmi açılışı 29 Mayıs!

Viaport Marina'nın resmi açılışı 29 Mayıs!

1 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Viaport Marina 29 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Viaport Marina’da deniz üstünde konumlandırılan adacıklarda alışveriş yapılacak.



Via Properties tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen Viaport Marina, 3 etabıyla 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethedildiği gün kapılarını açmaya hazırlanıyor. Viaport Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster’larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla hizmet verecek. 

 

Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbir marinada bulunmadığını ifade eden Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Dünyadaki tüm örneklere bakıldığında, marinalar hep insandan uzak şekilde tasarlanmıştır. Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. İnsanları denizle barıştıracak bir proje tasarladık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın kalbinin bundan sonra Tuzla’da atacağına inanıyorum” diye konuştu. 

 

Dünya markaları olacak 

1 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen Viaport Marina’da, 154 adet alışveriş ünitesi bulunduğunu, kiralamaların yüzde 90 tamamlandığını kaydeden Coşkun Bayraktar, denizin üzerinde alışveriş yapma konseptini hayata geçirdiklerini vurguladı. Bayraktar, “Dünyaca ünlü markaların şimdiden yerini aldığı projede, yeme-içme markaları da sosyal yaşama başka bir boyut kazandıracak. Viaport Asia’dan sonra, Viaport Marina’da dünyaca ünlü markalara outlet fırsatlarıyla ulaşma imkanı sunuyoruz. Tüm markalarımız özel fırsatlarla, halkımıza ulaşacak” dedi. 

 

Merpeni olmayan proje 

Projede tek bir merpen bulunmadığını belirten Bayraktar, ilk yıl 15 milyon yerli-yabancı ziyaretçi beklediklerini vurguladı. Bu rakamın ikinci yıldan itibaren 25 milyona çıkmasını hedeflediklerini ifade eden Bayraktar, “Hedeflerimizi gerçek rakamlar doğrultusunda belirliyoruz. Bu rakamları şu anda Viaport Asia’da yakalıyoruz. Aynı başarıyı Viaport Marina’da da göstereceğimize inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

 


 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre, proje alanı devletten 49 yıllığına Tuzla Belediyesi tarafından kiralandı. Yazıcı, “Alan 29.5 yıllığına yap-işlet-devretle ihale edilmiştir. Via Properties yap-işlet- devret süresi boyunca 120 milyon lira artı KDV kira ödeyecek Coşkun Bey’ler... Cirodan yüzde 1’i Maliye Bakanlığı alacaktır” diye konuştu.

 

ViaSEA geliyor 

Klasik lunapark kültürünü Viaport Marina projesinin bileşenlerinden olan ViaSEA’de konumlandıracaklarını anlatan Bayraktar, 15 milyon euro yatırımla getirilen roller coaster’in müşterilerin gözdesi olacağını anlattı. Bayraktar, “ViaSEA ile halkımızı Vialand’den sonra bambaşka bir deneyimle tanıştıracağız. Klasik halka atma oyunlarından, çarpışan arabalara kadar içerisinde bulunacak parkımızda, roller coaster’larımız ile deniz keyfi ile eğlenceyi birleştireceğiz. Dünyanın en hızlı roller coaster’larından biri olan Red Fire, 55 metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını eğlencenin doruğuna çıkaracak. Red Fire, 1 saatte 630 kişi taşıyabilecek” diye konuştu.

  

Akvaryum 2016’da otel için görüşülüyor 

COŞKUN Bayraktar, marinanın ise 750 tekne kapasitesine sahip İstanbul’daki en uygun fiyatlı marina olduğunu, proje kapsamındaki Türkiye’nin “en uzun tüneline sahip” akvaryumunun da 2016 yılında hayata geçirileceğini aktardı. Otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, “Dünyanın en güzel otellerinden biri Viaport Marina’ya geliyor. Denizin üzerinde dinlenmek isteyen tekne sahipleri için de bambaşka bir deneyim olacak” dedi.


Vatan / Necla Dalan 


Geri Dön