28 / 03 / 2024

Villa alana yat hediye!

Villa alana yat hediye!

Piyasalardaki durgunluğu aşmak isteyen şirketler, maliyet fiyatlarına kampanyalara başladı.



49 euroya yurtdışı turu, 9 TL'ye şehirlerarası otobüs bileti, 1 TL'den başlayan fiyatlarla ev mobilyası ve villa alana yat veren var..

1- Normalde 199 euroya satılan 1 haftalık Mısır turu konaklama ve uçak dahil 49 euroya kadar düştü
2- Yurtiçinde belli noktalara her şey dahil uçak fiyatı 39,99 TL'den başlayan fiyatlara indi
3- Ocak sonuna kadar Türkiye'nin her noktasına belli sayıda koltukla sınırlı otobüs bilet fiyatı 9 TL oldu
4- Bodrum'da fiyatı 363 bin ile 705 bin euro arasında değişen villalardan alana yat hediye ediliyor

Farklı sektörlerden çok sayıda şirket, kriz nedeniyle piyasalarda oluşan durgunluğu başlattıkları çılgın indirim kampanyalarıyla aşmaya çalışıyor. 1 TL'den başlayan oturma gruplarından market ürünlerine, 49 euroya bir haftalık yurtdışı turu, günlük 20 euroya konaklama, 9 TL'ye otobüs bileti gibi fiyat indirimlerine gidenlerin yanı sıra lüks tüketimde villa alana yat bedava ya da alışveriş yapana çekilişle uçak hediye gibi alternatifler geliştirildi. Bu indirimlerin nedeni ise piyasaları hareketlendirmek. Şirketler, sınır tanımayan kampanyalarla zararı önlemeyi, maliyetlerini çıkarmayı hedefliyor.

MALİYET FİYATINA İNDİ
Daha önce 199 eurodan aşağı fiyata satılmayan bir haftalık Mısır turunu 49 euroya kadar düşüren Pronto Tur'un Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yurtdışındaki otel ve acentelerden aldıkları indirimler ve uçak şirketleri ile yaptıkları özel indirimlerle fiyatları bu seviyelere düşürdüklerini açıkladı. Özkar, sınırlı sayıda rezervasyon için geçerli olacak kampanyalarda amacın yüzde 50-60 oranında düşen satışları hareketlendirmek olduğunu belirtti. Kişi başı gecelik oda fiyatlarını 75 eurodan 20 euroya indiren Legend Otel Genel Koordinatörü Cihangir Dönmez ise mart sonuna tüm standart odalar için geçerli olacak fiyat politikasıyla amacın durgunluğu aşmak olduğunu söyledi. Uygulamanın krizde boş odaların maliyetini çıkarmalarına yardımcı olacağını belirten Dönmez, "Amacımız en atıl dönemi maliyet fiyatıyla aşmak, bu şekilde eleman çıkarmamak. Kriz ortamında kârdan fedakârlık yapmalıyız" dedi.

Sabah

Geri Dön