25 / 04 / 2024

Villada Tatil, tatil için müstakil ev seçeneği sunuyor!

 Villada Tatil, tatil için müstakil ev seçeneği sunuyor!

Ayvalık'tan Mersin'e kadar tüm sahil şeridinde kiralayabileceğiniz evlerin fiyatları, düşünüldüğü kadar yüksek değil. Havuzu ve bahçesi tam korunaklı villalar ise ailelere hitap ediyor



Ortak kullanım alanlarında, yemeğin bile belirlenen saatlerde yenildiği mekânlarda tatil yapmayı sevmiyorsanız size bir önerimiz var: Villada tatil.


Tatile gittiğimizde ailemizle beraber olsak, kahvaltıyı otelin belirlediği saate kadar yapmak zorunda kalmasak, her giriş çıkışta resepsiyonda beklemesek diye hayıflanır dururuz. Alternatifi olmayan istekler mi bunlar? Elbette hayır. Çok bilinmese de villalarda da tatil yapmak mümkün. Her kesime hitap eden evlerde tercihler oldukça fazla. Tam korunaklı, yarı korunaklı, aileye özel havuzlu, ortak havuzlu evler, seçeneklerden bazıları. Villada tatil Avrupa'da 50 yıldır var olan bir sistem. Her dört kişiden biri bu tatil türünü seçiyor. Ülkemizdeyse bu işi 27 yıldır yapan bir firma var: Villada Tatil. Firmanın genel müdürü Mücella Tarhan, ülkemizde özellikle son üç yıldır villada tatile talebin arttığını anlatıyor.


Türkiye'de toplam bin 200, İstanbul'daysa 300 tane ev var. İstanbul'dakilerin çoğunluğu rezidans ve daire şeklinde kiraya veriliyor. Birkaç tane de villa var. İstanbul haricindekilerin çoğunluğu villa. Ağırlıklı olarak da havuzlu evlerden oluşuyor. Ayvalık'tan başlayıp Mersin'e kadar bütün sahil şeridinde villa kiralamak mümkün. Antalya, Fethiye, Side, Dalaman, Kuşadası seçeneklerden bazıları.


<#resim>


Evlerin korunaklı olup olmadığını tek tek inceliyoruz


Firma, evlerin korunaklı olması konusunda oldukça hassas davranıyor. Müşteriler havuzun ve bahçenin hiçbir şekilde görünmesini istemiyorsa bu özelliği olan evlere yönlendiriliyor. Evler genellikle dağın yamacına yapılmış, havuzun etrafı bitkilerle kapatılmış ya da havuzun kenarındaki duvarlar yüksek inşa edilmiş. Zaten firmanın sahibi Tarhan, kiralanacak tüm evleri inceliyor, tam korunaklı olduğuna emin olduktan sonra müşterilere sunuyor: "İşimizi etik anlayış içinde yapıyoruz. Hassasiyeti olan insanlar bizi tercih ediyor. Biz de onlara istedikleri şekilde tatil yapma imkânı sunmak zorundayız. Bazı ev sahipleri bu kadar duyarlı değil. Evlerinin tam korunaklı olduğunu iddia edip fotoğraf gönderiyorlar. Ancak gidip baktığımızda her zaman tam korunaklı olmadığını görüyoruz. Misafirlerimizi mağdur etmemek için ince eleyip sık dokuyoruz."


Evlerde, tatilde ihtiyaç duyulacak bütün eşyalar bulunuyor. İsteyen kişiler için günlük temizlik imkânı da sunuluyor. Tarhan, bazı kadınların 'Tatilde yemek mi yapacağım?' diye sorduğunu anlatıyor. Ancak birçok ev, alışveriş merkezi, restoran, markete oldukça yakın mesafede bulunuyor. Mağazaların eve uzaklık merkezi firma tarafından ayrıntılı olarak müşteriye sunuluyor. Evler kiraya genellikle en az bir haftalığına kiraya veriliyor. Bazı istisnai durumlar olursa beş güne kadar düşürülüyor. Bir villada 16 kişiye kadar tatil yapma şansınız da var. Tarhan, bazı ailelerin firmaya verdiği sayının üzerinde misafir olduklarını ve bu durumda sıkıntı yaşandığını söylüyor: "Sekiz kişilik sayı veriyorlar. Buna göre yerleştiriyoruz ancak eve on iki kişi giden aileler oluyor. Bu aşamada ev sahibinin müşteriyi evden uzaklaştırma hakkı bulunuyor. Çünkü bir evin kullanma kapasitesi var. Sonra eşyalar yetersiz diye şikâyet ediliyor."


Firma, 16 Avrupa ülkesiyle çalışıyor. Polonya, Hollanda, Lüksemburg, Almanya, İngiltere, Rusya, Çekoslovakya bunlardan bazıları. Önümüzdeki dönemlerde de özellikle Marmara (Bursa, Yalova) ve Karadeniz Bölgesi'nde villalar kiralanacak. Villaları ayrıntılı incelemek için www.villadatatil.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Dağ ve yayla evlerinde de tatil yapılacak


Mücella Tarhan'ın önümüzdeki yıl için çeşitli projeleri var. Bunlardan birkaçı; dağ evi, yaylada villa, özellikle de kırsal kesimlerdeki evleri tatil alanları içine almak. Ona göre tatil sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmamalı. Bunun için de insanları doğayla bir araya getirmeyi amaçlıyor. Birçok ailenin de çocuklarıyla beraber böyle tatil yapmaktan keyif alacaklarını düşünüyor. Böylece hem kırsal mekânlar kullanılır hale gelebilecekken hem de sürdürülebilirlik sağlanmış olacak.


Fatma Turan / ZAMAN


Geri Dön