29 / 03 / 2024

Vintage dekorasyon modelleri!

Vintage dekorasyon modelleri!

Vintage; eski, antika eşyaların yeni, modern eşyalarla bütünlük içinde kullanılması; modernliğe eskinin soluğunun katılmasıdır. Şimdi ev dekorasyonunda da çokça yer bulmaya başladı.İşte Vintage dekorasyon modelleri...



Vintage modaya yeni giren bir terim olmasına karşın eskiye dönüş olarak da adlandırılabilir. Vintage; eski, antika eşyaların yeni, modern eşyalarla bütünlük içinde kullanılması; modernliğe eskinin soluğunun katılmasıdır. Şimdi ev dekorasyonunda da çokça yer bulmaya başladı.


Öncelikle önemli olan tabiki eski ile yeniyi bir bütün olarak kullanabilmek. Kullandığımız vintage ürünlerin evin dekorasyonunda çok öne çıkmaması gerektiği gibi bir köşede alakasız bir parça gibi de kalmamalı birlikte harmanlanmalı.


Vintage Tarz Nedir?

Vintage ürünler özellikle 1920 ila 1950 yılları arasında popüler ve kaliteli olan ürünler için kullanılır. Zaten kaliteli ve sağlam olmayan bir parçayı günümüzde evimize şıklık katmak için kullanmak pek mümkün olmayacaktır.


Günümüzde eski olmasa dahi o zamana ait görünen veya o zamana göre uyarlanmış mobilyalar da vintage dekorasyonu için kullanılıyor. Bu tarz mobilyalarda genellikle açık renk ve ahşap kullanılır. Gösteriş ve sadeliği aynı bünyede buluşturmayı başarabilen parçalardır.



Odanızın çok modern çizgileri olsa dahi vintage parçaları dekorasyona monte etmeniz zor değil. Küçük dokunuşlarla bu iki farklı çizgiyi buluşturabilirsiniz. Örneğin; son trendlerle donatılmış salonunuzda vintage bir avize kullanarak tamamen farklı bir hava estirebilirsiniz.


Hürriyet Kafe Yazar


Geri Dön