26 / 04 / 2024

VIP villalar gecesi 25 bin dolara zengin turist çekiyor

VIP villalar gecesi 25 bin dolara zengin turist çekiyor

Kriz nedeniyle Antalya'daki lüks villalarda tatile talep azalmazken, 24 ayar altın musluk bulunan, Swarovski taşlı duvar kağıtına sahip, gecelik fiyatı 14-25 bin dolar olan VIP villalar sezonu iyi geçiriyor



Antalya'nın Belek bölgesinde otel komplekslerinin içinde müstakil iki ya da tek katlı lüks yapılardan oluşan VIP villalara daha çok Rus ve Kazaklar ilgi gösteriyor. Bu tarz villalarda, özel uşak hizmeti, hamam, spa, özel aşçı, sinema ve oyun salonları bulunuyor. Villalarda kalanların her türlü özel isteği de yerine getiriliyor.

Talep düşüşü daha az

Bünyesinde 13 lüks ve bir tane ultra lüks VIP villa bulunan Antalya Belek'teki Calista Luxury Resort'un Genel Müdürü Ali Kızıldağ, lüks villalara talepte azalma yaşanmadığını, iki katlı VIP villalara talebin geneldeki talebe göre daha az düştüğünü söyledi. Kızıldağ, "Villada kalan turistler bu standartlarını bozmak istemiyor. Daha önceden kalan Rus ve Kazaklar ilgilerini sürdürüyor. Petrol şirketi, banka sahipleri, devlet adamları aileleriyle gelip kalıyor" dedi.

Farklılık gerekiyor

Ali Kızıldağ, haziran ayında VIP villalardaki dolulukların yüzde 55'in üzerinde olduğunu aktararak, temmuz ve ağustos ayında dolulukların daha da artmasını, son dakika satışlarından VIP villaların da pay almasını beklediklerini kaydetti. Zengin turist için farklılık yaratmak gerektiğini ve VIP villaların bunlar arasında yer aldığını dile getiren Kızıldağ, "Turistte çıtayı yükseltmenin yolu VIP villalardan geçiyor. Villalar misafirlerin potansiyelini artırmada katkı sağlayacak. Yeni yapılan otellerin çoğunda yeni trend olarak villa konsepti yer alıyor. Türkiye'deki yeni otellerin çoğunda var" diye konuştu. Kızıldağ, krizin lüks ve paralı turistin harcamaları üzerindeki etkisini de değerlendirerek, "Krizin ekonomik etkisi dışında psikolojik etkisinin, lüks harcamalarda bile tüketicilerin temkinli harcama yapmalarına yol açıyor. Paket fiyatlarda bile belli oranlarda sürekli indirim ve damping beklentisi var" dedi.

Geçen yılki sayı yakalanır ama gelirler yüzde 20 düşer

CALISTA Luxury Resort'te ağırlıklı olarak Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinden turistleri ağırladıklarını belirten Ali Kızıldağ, şöyle konuştu: "Krizden Doğu Avrupa ülkelerinin daha derin etkilenmesi sonucu doluluklarımızda gerileme yaşandı. Bu yıl cirolarımızda geçen yıla göre yüzde 30'luk azalma olacak. Çok stresli bir sezon yaşanıyor. Son dakika satışlarla toparlanmaya çalışılan bir operasyon sürdürülüyor. Turist sayısında geçen yılın rakamları yakalanabilir ama turizm gelirlerimizde yüzde 20'nin üzerinde bir azalma olabilir." 
Hanife BAŞ/Hürriyet


Geri Dön