25 / 04 / 2024

Vitra tüketiciler için sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdi!

Vitra tüketiciler için sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdi!

Vitra, zor beğenen tüketiciler için sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdi. Mağazaya gelen müşteri, tasarlamak istediği mutfak ya da banyoyu önceden görüp karar verebiliyor.



Konut sektörü banyo mutfak gibi yan sektörleri de hızla büyütürken bu alan yönelik ürün grupları da talebe yönelik çeşitleniyor. VitreAlity sanal gerçeklik gözlüğünü geliştiren Vitra, seçilen ürünlerle tasarlanan banyo ya da mutfağı sanal gözlüklerle müşteriye gösteriyor.


TALEP RÖNTGENİ ÇIKARILIYOR 


Yaklaşık 1 yıl önce Eczacıbaşı Grubu’na geçen Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem,  Erdem, “Mağazalarımıza gelen müşterilerimize öncelikle beklenti ve taleplerini öğrenebileceğimiz bir anket uyguluyoruz tabletlerle. Bu ankete göre 15 bin ürün grubumuzdan tüketicimize uygun olanları belirliyoruz. Proje grubumuz karodan banyoya, mutfaktan diğer tamamlayıcılara kadar bir evde ihtiyaç duyulan her şeyi A’dan Z’ye tasarlıyor” dedi.


TASARIM DEMOKRATİKLEŞİYOR 


Tasarımın artık belirli bir zümreye ait olmadığını dile getiren Deniz Aktürk Erdem, herkesin evini tasarlama ihtiyacı duyduğunu ve tasarımın giderek demokratikleştiğini söyledi.  


30 milyar euroluk sektör


30 milyar euro büyüklüğe sahip dünya banyo ürünleri sektörünün Asya ağırlıklı olarak büyüme trendine girdiğini açıklayan Erdem, "Kıta Avrupa’sında yüzde 2 seviyelerinde olan sektörün yıllık büyümesi Asya’da yüzde 5’lere çıkıyor. Hindistan ise bütün yapı sektörünün gözünün olduğu hedef pazarları arasında yer alıyor" diye konuştu. 


10 yılda bir değiştiriyoruz


Türklerin 10 yılda ev dekorasyonunu değiştirme alışkanlığı olduğuna dikkat çeken Erdem, “Dünyaya genelindeki dekorasyon değiştirme sıklığı ise 5-6 yıl civarında. Türkiye’de bekar biri evlenince evini değiştiriyor. Ailesiyle birlikte kalınca yine dekorasyonunu değiştiriyor. Çocuğu olduğunda bir oda daha büyük bir eve taşınıp, iç dekorasyonunu yeniliyor” dedi. 


Akşam




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Vitra, ‘Vitra ile Hayallerini Tasarla' sloganıyla kurgulanan reklam filmini basın toplantısı ile tanıttı.


Toplantıda konuşan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, şirket olarak karodan banyoya, mutfaktan diğer tamamlayıcılara kadar bir evde ihtiyaç duyulan her şeyi A'dan Z'ye düşünerek tasarladıklarını söyledi. Yeni reklam filminde bunu vurgulamak istediklerini ve ‘Vitra ile Hayallerini Tasarla' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Aktürk, “Bilindiği gibi geçtiğimiz ay, hayal edilen banyoyu gerçeğe en yakın şekilde önceden görme olanağı sağlayan Vitreality sanal gerçeklik gözlüğünü hizmete sunduk. Artık, ‘hayal ettiğim gibi olmadı' sözünü tarihe gömüyoruz. Böylece Vitreality'yi bir adım ileriye taşıyarak, müşteri deneyiminde fark oluşturmayı sürdürüyoruz.” dedi. 15 Mart'ta başlayacak yarışma ile Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 kişinin hayallerini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Aktürk, “Banyonun herkes için önemli bir mekân olduğu gerçeğinden yola çıkarak, www.vitrailehayallerinitasarla.com adresine başvuracak kişilerden, düşledikleri banyoyu tasarlamalarını istiyoruz.” diye konuştu. Aktürk, jürinin belirlediği 7 kişinin tasarımını gerçeğe dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.



Abdulkadir CEMBEKLİ/Zaman



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vitra, müşterilerine hayallerindeki banyoyu son dönemin popüler teknolojisi sanal gözlüklerle tasarlatacak. VitreAlity ile müşteriler hayallerindeki banyoyu sanal mekanda görüp beğendiğini seçecek.


Vitra, son dönemin popüler teknolojisi sanal gözlükleri banyoya taşıdı. Şirketin yeni müşteri deneyimi VitreAlity ile müşteriler hayallerindeki banyoyu anlatacak ve sanal gözlük sayesinde kurgulanmış sanal mekanlarda görerek bütçesine uygun olanı seçecek. Fiyatları 2 bin 500 ile 13 bin lira arasında değişen ürünlerin yer aldığı kampanya ile de müşterilere deterjan-kozmetik seti, çamaşır makinesi ve banyo setleri hediye edilecek.

 

Sadece hayal etsinler

 

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, bu uygulama ile müşterinin bütçesini ve taleplerini öğrendiklerini ardından 15 bin seçenek ardından onlara en uygun 4 seçeneği sunduklarını anlattı. Erdem, “Proje grubumuzla her şeyi A’dan Z’ye düşünüyor, tasarlıyoruz. Müşterimize yalnızca tek bir işi bırakıyoruz, o da hayal kurmak… Bazı markalar, hayalleri güzelleştirir ve tasarlar, Vitra da onlardan biri. VitreAlity sanal gerçeklik uygulamasıyla, hayal edilen banyoyu gerçeğe en yakın şekilde önceden gösterme olanağı sağlıyoruz. Öncelikle müşterimizi dinleyip, ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, 15 bin çeşit arasından onların ihtiyaç, tasarım zevki ve bütçelerine en uygun çözüm ve ürünleri seçip, müşteri deneyiminde fark yaratarak kişiselleştirilmiş içerik sunuyoruz. Böylece, artık, ‘hayal ettiğim gibi olmadı’ sözüne son veriyoruz” diye konuştu.

 

Ücretsiz yapılıyor

 

Bu uygulama için ekiplerine yoğun eğitim verdiklerini kaydeden Erdem, “İstanbul ve Anadolu’daki mimarlık ofisleriyle, nihai kullanıcılarımızla konuştuk. Önerilerini aldık. Bu uygulama için özel bir yazılım hazırladık. Ciddi eğitimler verdik” dedi.

 

Bahar kampanyasıyla yüzde 40’a varan indirim yapacaklarını da anlatan Erdem, şöyle devam etti: “Her müşteri segmentine özel hazırlanan banyo setlerini tüketiciye yüzde 40’a varan indirimle sunacağız. Yapı Kredi, P&G, Siemens, Haremlique gibi seçkin markalarla hayal ortaklığı kuracağız. Kampanya 16 Mart-31 Haziran tarihleri arasında devam edecek.”

 

Türkler banyoya 5 bin lira ayırıyor

 

Türkiye’deki hanelerin yüzde 75’inde Vitra ürünü olduğunu anlatan Deniz Aktürk Erdem, amaçlarının Türkiye’de 10 yıl olan banyo-mutfak değişim sürecini 5-6 yıla çekmek olduğunu vurguladı. Erdem, şöyle devam etti: “Türkiye’de 8 milyar liralık bir pazar var. Türk insanı 10 yılda bir banyosunu değiştiriyor ve ortalama bu işe 5 bin TL ayırıyor. Bu fiyata dolap ve karo da dahil. Değişim sürecinin düşmesi pazarda çok ciddi bir büyüme anlamına geliyor. Şu anda 18 milyon olan hane sayısının önümüzdeki 8 yılda 20 milyona çıkmasını öngörüyoruz. Bu da pazarın ülke büyümesinin üzerinde büyüyeceğini gösteriyor.”

 

Markalı konutlar pazarı büyütüyor

 

Deniz Aktürk Erdem, pazar lideri olduklarını belirterek markalı konut projelerinde tercih edildiklerini anlattı. Erdem, şöyle devam etti: “Artık insanlar markalı konutlara yöneliyor. Markalı konut projeleri de lider markaları seçiyor. Bizim markalı konutlardaki payımız toplam pazar payımızın 15 puan üzerinde. Yani pazar payımız yüzde 25 ise markalı konutlarda payımız yüzde 40. Önümüzdeki dönemde proje arttıkça bizim payımız da artacak.”


Vatan


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Binlerce çeşit arasında, hayal ettiği gibi banyo ve mutfak sahibi olmak isteyen tüketiciler için VitreAlity sanal gerçeklik gözlüğünü geliştiren Vitra, sektörde ilke imza attı. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, "Müşterilerimizin taleplerinin röntgenini çıkarıp ona göre hizmet veriyoruz" dedi.


Sabah




Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




VitrA, yeni müşteri deneyimi VitreAlity sanal gerçeklik gözlüğünü ve ‘VitrA ile Hayallerini Tasarla’ sloganıyla kurgulanan reklam filmini tanıttı.


Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem, “Proje grubumuz karodan banyoya, mutfaktan diğer tamamlayıcılara kadar bir evde ihtiyaç duyulan her şeyi A’dan Z’ye düşünüyor, tasarlıyor. Geçtiğimiz ay, hayal edilen banyoyu gerçeğe en yakın şekilde önceden görme olanağı sağlayan VitreAlity sanal gerçeklik gözlüğünü hizmete sunduk. Artık, ‘hayal ettiğim gibi olmadı’ sözünü tarihe gömüyoruz” dedi. 

Erdem ayrıca, 15 Mart’ta başlayacak bir yarışmayla, Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 kişinin hayallerini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek şunları söyledi: 

“Banyonun herkes için önemli bir mekân olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Vitrailehayallerinitasarla.com adresine başvuracak kişilerden, düşledikleri banyoyu tasarlamalarını istiyoruz. Jürinin belirlediği 7 kişinin tasarımını gerçeğe dönüştüreceğiz” dedi. VitrA’nın yeni ticari kampanyasından da söz eden Erdem, her müşteri segmentine özel hazırlanan banyo setlerini tüketiciye yüzde 40’a varan indirimle sunacaklarını belirtti.


Önceden görme olanağı...


Kullanıcılara hayallerinde tasarladığı banyoyu gerçeğe en yakın şekilde, önceden görme olanağı sağlayan VitreAlity sanal gerçeklik gözlüğü hakkında şunlar kaydedildi:

“Son tüketici 10 senede 1 ürünlerini değiştiriyor. Sebepleri araştırıldığında, tüketicinin seçim sürecinde çok endişe yaşadığı ortaya çıktı. Tadilat sürecinin yarattığı karmaşık duygulardan yola çıkarak sunulan VitreAlity sanal gözlük teknolojisiyle VitrA ürünleri seçerek tasarlanan banyolar, özel kurgulanmış sanal mekanlarda incelenebilecek.”


Milliyet


Geri Dön