27 / 04 / 2024

Vodafone Arena’nın inşaatına devam ediliyor!

Vodafone Arena’nın inşaatına devam ediliyor!

Vodafone Arena’nın çatısında yüksekliğin aşıldığı gerekçesiyle patlak veren kriz sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş’a çalşmalara devam edebileceğini bildirdi. Böylece deniz tarafında da montaja yeniden başlandı.



BEŞİKTAŞ’ın inşaatı süren yeni stadı Vodafone Arena’daki çatı krizi aşıldı. Çatı yüksekliğinde izin verilen kodun aşıldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deniz tarafındaki tribünde çalışmalara izin vermemesiyle başlayan problem ortadan kalktı. Belediye kulübe bu bölümde de gerekli çalışmalara tekrar başlanabileceğini bildirdi.Önceki hafta deniz tarafındaki tribünden kaynaklı olarak çatıda 1.5 metreyi bulan kod aşımı nedeniyle belediye Beşiktaş’ı uyarmıştı.


1.5 METRELİK AŞIMA ONAY ÇIKTI

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bunun üzerine geçen hafta belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ederek bilgi vermişti. Orman, kod aşımının çatıda yağış için eğim verilmesi nedeniyle meydana geldiğin anlatmıştı.

Bu görüşme sonuç verdi ve çatı krizi dün aşıldı. Çatıda 34 metre olması gereken en yüksek nokta 35 metre 50 santime çıkınca sorun yaşanmıştı. Stat bittiğinde projedeki tüm değişiklikler belediyeye ayrıca bilgi olarak sunulacak. Kod aşımı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ise bir problem yaratmamıştı.


ACiLEN PARA LAZIM

ÇATI inşaatı ise hızla sürüyor. Çatının kablolarının montajı için tribünler üzerine tahta rampalar kuruldu. 15 Temmuz’da çatının monte edilmesi hedefleniyor. Çatının kaldırılmasından hemen sonra zeminde çimlendirmeye, tribünlerde de koltukların yerleştirilmesine başlanacak. Ancak para sıkıntısı nedeniyle şu anda statta sadece tek vardiya halinde çalışılabiliyor. 


Hürriyet


Geri Dön