28 / 03 / 2024

Vodafone Arena’nın ofislerini Zeynep Ilıcalı tasarladı!

Vodafone Arena’nın ofislerini Zeynep Ilıcalı tasarladı!

Beşiktaş Kulübü’nün yönetim ofisleri, kısa süre önce Vodafone Arena’ya taşındı. Ofislerin dekorasyonuna ise Zeynep Ilıcalı’nın ortağı olduğu mimarlık şirketi Thanx Co. imza attı. Ilıcalı “Fikret Başkan bize güvendi, ortaya çıkan sonuçtan da memnun kaldı” dedi.



 Vodafone Arena’nın içine taşınan yönetim ofisleri, şık mimarisiyle adından söz ettiriyor. Ofislerde sizin imzanız var. Nasıl oldu bu işbirliği, anlatır mısınız?

- Thanx Co. olarak 6 yıldır mimarlık alanında çok sayıda işe imza attık; ofisler, prodüksiyon şirketleri, kanallar, hastaneler... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman projelerimizi görüp beğenmiş. Biz kendisiyle evi için de birlikte çalışmıştık. Başkan bize güvendi ve stadı da teslim etti. Çok keyif alarak çalıştık. Sonuçta Vodafone Arena dünya çapında statlardan biri. Ofislerini tasarlamak bizim için onur oldu.


İlk kez bir stat için böyle bir çalışma yaptınız sanırım...

- Stat olarak evet, ilk defa yaptık. Ama çok da zorlanmadık. 


Peki nasıl bir çalışma yaptınız, biraz anlatır mısınız?

- Çok yeni ve diğer statlardan farklı bir yer olduğundan, ofis ortamı da farklı olsun istedik. Çok boş alan ve boş duvar vardı. Duvarlarda üç boyutlu illüzyonlar yaptık, sporcuların 3D görsellerini astık. Yerlerde çim halı kullandık. Çok sayıda aksesuvara yer verdik.


 Fikret Orman çalışmalarınıza müdahale etti mi?

- Başkan aslında böyle şeylere meraklı. Üstelik zevkli biri olduğundan kendisiyle kolay anlaşabiliyorsunuz. Ama burada bize pek karışmadı. Ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldığını söyledi.


Dekorasyon konusunda özel bir isteği oldu mu?

- “Çok misafirim oluyor. Onları oturtabileceğim bir ofis olması lazım” demişti. Biz de koltuk ölçülerini büyüttük.


İNSANIN BİR TARAFI BEŞİKTAŞ’A KAYIYOR

 Beşiktaşlı mısınız?

- Ben normalde Galatasaraylıyım. Ama son dönemde yaşanan olayların ardından, bir de şampiyonluk dönemini görünce, insanın bir tarafı Beşiktaş’a kayıyor.


Bu işbirliği sonrası Beşiktaş taraftarından aldığınız bir tepki oldu mu?

- Şöyle bir şey oldu, çok hoşuma gitti... Havalimanında pasaport kontrolünden geçerken bir polis memuru “Zeynep Hanım yönetim ofisleri inanılmaz güzel olmuş, ben bir Beşiktaşlı olarak bayıldım” dedi. Yanımda kızlarım vardı, onlar da çok şaşırdı. Bu çalışmanın taraftara da yansıması tabii ki gurur verici. 


 Kulüple işbirliğiniz devam edecek mi?

- Edecek. Çilekli Tesisleri’nin Akatlar’da mekanları var. Oradaki restoranları da yapacağız. Bu arada anlatırken unuttuğum bir yer daha var; Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri yenilenmişti. Futbolcuların antrenman yaptığı, spa ve saunaların da olduğu yerin bütün aksesuvarlarını biz yapmıştık. Başkan asıl orayı gördükten sonra Vodafone Arena’da bizimle çalışmak istedi.

Yurtdışı projeleri

heyecanlandırıyor


 Hayalinizde bir proje var mı? Ünlü birinin evini dekore etmek gibi mesela?

- Beni heyecanlandıran projeler var. Şimdi Londra’dan bir ev için talep geldi, onun dekorasyonunu yapacağız. Bir de Miami’de bir ev olacak. Yurtdışında bir şey yapmak hoşuma gidiyor.


Hedefleriniz neler?

- Her sene büyük projelere imza atmak. Bir hayalim de İstanbul’da bir butik oteli dekore etmek. Galata ya da Karaköy’deki otellerden birini. En büyük hayallerimden biri bu diyebilirim.


MELDA’YLA TOPLANTILARDA ÇATIŞMA YAŞIYORUZ

Beşiktaş’la işbirliğinizin dışında Thanx Co. olarak neler yapıyorsunuz?

- Ofis dışında evler de dekore ediyoruz. Daha çok Çubuklu Vadi Evleri’nde, Acarkent’te çalışıyoruz. Türkiye’nin ekonomik durumundan dolayı son dönemde işlerde biraz azalma var, çünkü bu lüks tüketime giriyor. Ama bir şekilde çark devam ediyor. Şimdi Bodrum’da bir otel projemiz var, onunla ilgileniyoruz.


Kaç kişilik bir ekibiniz var? İş yoğunluğuna göre sayı değişiyor mu?

- Hayır, benim ekibim her zaman aynıdır. 4 kişilik mimar ekibim var. Bir de ortağım Melda Aksu var. İş olsa da olmasa da biz yola beraber devam ediyoruz. 


Melda Hanım’la nasıl iş bölümü yapıyorsunuz?

- Çocukluk arkadaşıyız biz. Birbirimizi şöyle tamamlıyoruz; o daha çok evleri ele alıyor, ben de ofisleri. Kimin ne yapacağı projeye göre değişiyor. 


İş hayatında kadınların anlaşması daha zordur gibi bir algı var. Sizin hiç çatıştığınız oluyor mu?

- Toplantılarımızda çatışmalar yaşadığımız oluyor ama tabii olumlu anlamda. İki farklı gözün karar vermesi, doğru sonucu ortaya çıkarıyor.


KÜÇÜK KIZIM BENİM İZİMDE

Kızlarınız meraklı mı sizin işlere?

- Küçük kızım meraklı, o benim izimden gidiyor. Ama büyük kızım televizyon dünyasına ilgi duyuyor. 


Tercih edecekleri meslekler konusunda onlara bir kısıtlama getirir misiniz? Yoksa “ne yaparsa desteklerim” diyenlerden misiniz?

- Büyük kızım hem oyuncu, hem yönetmen hem de senarist olmak istiyor. 

Ben de “Oyuncu olamazsın, şunu yapamazsın” filan diyorum. Şu an çok küçük, büyüyene kadar fikirleri çok değişecektir.

 

Hürriyet 


Geri Dön