24 / 04 / 2024

Wall Street caddesi üzerindeki plazalarda çalışanların ortalama yaşam maliyeti!

 Wall Street caddesi üzerindeki plazalarda çalışanların ortalama yaşam maliyeti!

AMERİKA’da Wall Street caddesi üzerindeki plazalarda çalışanların ortalama yaşam maliyeti araştırıldı. Paranın kalbinin attığı Wall Street kazandırdığı kadar çalışanlarına oldukça yüksek maliyetli bir yaşamı da zorunlu kılıyor...



AMERİKA’da Wall Street caddesi üzerindeki plazalarda çalışanların ortalama yaşam maliyeti araştırıldı.


İşte kahvaltıdan geziye bir Wall Street çalışanın maliyetli yaşamı.


BUSINESS Insider sitesi Wall Street çalışanlarının ortalama yaşam maliyetini ortaya çıkardı. Paranın kalbinin attığı Wall Street kazandırdığı kadar çalışanlarına oldukça yüksek maliyetli bir yaşamı da zorunlu kılıyor. İşte takım elbiseden kahveye kadar Wall Street çalışanın maliyetli yaşamı.


Ev kirası 3300 $: Wall Street’te çalışanlar için işe yakın oturmak önemli. Gayrimenkul şirketlerinin verilerine göre rakamlarına göre, Wall Street çalışanları Manhattan’da oturmak için ayda ortalama 3300 dolar kira ödüyor.


Ayakkabıya 200 $: Hem kadın hem de erkek çalışanlar ayakkabılara yüksek paralar ödüyor. Erkeklerde ortalama aylık ayakkabı maliyeti bir çift için 200 dolar olurken kadınlarda bu ikiye katlanıyor.


Takım elbise 1500 $: Ayakkabılar kadar kıyafetler de çok önemli. Wall Street çalışanları bir takım için ayda 1500-2000 dolar harcıyor.

Kahve ve yemek 600 $: Tüm günün yorgunluğu ve stresini aşmak için çalışanlar ayda kahve ve yemeğe en az 600 dolar harcıyor.

Kuru temizleme 125 $: Wall Street çalışanları aylık kuru temizleme için 80-125 dolar arası harcama yapıyor.


Spor kulübü üyeliği 85 bin $: Özellikle yaşları biraz büyük çalışanlar için yıllık kulüp üyeliği önemli. Ortalama bir spor ve eğlence kulübüne üyelik zaman zaman 85 bin dolara kadar çıkıyor.

Soho üyeliği 900 $: Wall Street çalışanları Soho havuzuna neredeyse üye olmak zorunda. Bu da yılda 900 ile 2400 dolar arasında bir üyelik ücreti anlamına geliyor.

Yardımcı 100 $ :Wall Street çalışanları evlerini düzene sokmaları için yardımcılarına ayda en az 100 dolar ödüyor.


Madrid şehri kumarda kaybetti


AVRUPA’nın en büyük kumarhanesi olması beklenen Vegas Europe projesi iptal edildi. Las Vegas Sand isimli Amerikalı şirketin bu kumarhane için 30 milyar dolar harcaması bekleniyordu. İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz yaptığı açıklamada Avrupa’nın en büyük kumarhanesinin İspanya’nın başkenti Madrid’de kurulmasının planlandığını ancak Las Vegas Sand şirketinin taleplerinin karşılanamaz olduğunu söyledi.


12 OTEL VE 6 KUMARHANE


Saenz şirketin kumarhaneyi açma kararı için İspanya devletinden yatırım garantisi istediğini belirtirken şirket aynı zamanda kumarhanenin daha rahat çalışması için İspanya’da katı olarak uygulanan ‘kapalı alanlarda sigara içilmesi’ kanunun da değiştirilmesini istemişti. Europa Vegas ismini alacak olan proje için 2008 krizinden sonra İspanya’daki en heyecan verici yatırım olarak yorumlanıyor. Europa Vegas ismini alacak kumarhane tesisinin içinde 12 otel ve 6 kumarhane bulunacak. Yapının 1.853 dönümlük alan içine inşa edilmesi planlanıyordu.

Aynı zamanda tesis İspanya’daki işsizlik sorununa da biraz da olsa merhem olacaktı. Kumarhanenin 200 bin kişilik geçici istihdam yaratması da bekleniyordu.



Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön