27 / 04 / 2024

Wedding Mall Şubat'ta açılıyor

Wedding Mall Şubat'ta açılıyor

Kuyumcularla tekstilcileri bir AVM çatısı altında buluşturacak olan Wedding Mall, Kapalıçarşı'nın modern versiyonu olacak



Kuyumcukent bünyesinde şubatta açılacak olan Wedding Mall, çeyizden ev tekstiline, takıdan gelinliğe kadar her türlü evlilik ihtiyaçlarının bir arada karşılanabildiği tarihi Kapalıçarşı'nın modern versiyonu olmaya hazırlanıyor. Kuyumcularla tekstilcileri bir AVM çatısı altında buluşturacak olan Wedding Mall'un atölyelere bağlanan taraftaki bölümü tekstilcilere ayrılacak. Kuyumcukent bu yapısıyla Merter, Osmanbey gibi yerlerdeki tekstil toptancılarına göz kırpıyor.

İSTANBUL ARMONİSİ

AVM'nin ikinci katında Mısır Çarşısı, Fatih, Nişantaşı, Kapalıçarşı, Perdeciler ve Kumaşçılar sokakları olacak. Kuyumcukent Başkanı Kemal Merim, çok renkli ve çok çeşitli yapısıyla AVM'nin yeni evli çiftlerin her ihtiyacını tek noktadan karşılamasını sağlayacaklarını söyledi. Birinci katta ise VİP'yi hedefleyen lüks mağazalar yer alacak. Kemal Merim, "Kapalıçarşı'ya rakip değiliz ama otoparkımız, foodcourt'umuz, güvenliğimizle onların modern yüzüyüz" dedi. Merim , Kapalıçarşı'nın işlerini kesmelerinin söz konusu olmadığını da belirterek "Biz yakın çevremizdeki 10 AVM'den farklı bir konsept yapmaya çalıştık. Yoksa üyelerimizin çoğunun Kapalıçarşı'da dükkanı var, kendileriyle rakip olmaları söz konusu olamaz" dedi.

KİRA YOK AİDAT VAR

Krize rağmen AVM'nin yüzde 15'ini kısa sürede doldurabildiklerini anlatan Merim, krizle mücadele çerçevesinde dükkanlardan kira almadıklarını da söyledi. Merim, "Dükkan sahibi üyelerimiz bize itimat ederek dükkanlarını teslim ettiler. Biz de AVM'nin metrekare olarak yarısı doluncaya kadar bu mağazalardan kira almayacağız. Böylece mağaza kiracıları ilk etapta sadece metrekarede 8 TL'lik aidatı ödeyecekler" diye konuştu. Çevredeki AVM'lerde kiraların metrekaresi 40 ile 60 euro arasında değişirken kendilerinin kira almayarak mağaza sahiplerine destek olduklarını anlatan Merim, "Bizim kiralarımız da uygun olacak. Metrekaresi 10 dolar seviyesinde kiralama yapılabilecek" dedi. AVM'yi doldurmak için herkese dükkan vermediklerini de söyleyen Merim, imalatçı olması şartının arandığını, çünkü Kuyumcukent'te ürünlerin dışarıdan ucuza satılabilmesini sağlayacaklarını açıkladı.

Yabancı gelinlik firmaları geliyor

Wedding Mall, yabancı gelinlik markalarının da Türkiye'ye girmesini sağlıyor. İlk etapta Alman gelinlik firması Brillant'ın Türkiye'de ilk mağazasını Kuyumcukent'te açması kesinleşti. ABD'li iki firma da kontrat aşamasına geldi. Türkiye'den de Akay, 2 bin metrekare ile Türkiye'nin en büyük gelinlik showroomunu açıyor. Kuyumcukent Bazaar Wedding Mall'un Türkiye'ye girmek isteyen yabancı gelinlik firmaları için de fırsat olduğunu belirten Kemal Merim, evlilik pazarından büyük pay almayı amaçladıklarını açıkladı.
Selma ŞENOL/Bugün


Geri Dön