25 / 04 / 2024

Wenice, çocuklara özel AVM kuracak!

Wenice, çocuklara özel AVM kuracak!

Adını Venedik'ten alan çocuk giyim markası Wenice, yurtdışında 512 mağazaya ulaştı



Bir dünya markası olmak üzere yola çıktıklarını belirten Wenice İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "Artık ekonomiyi çocuklar belirliyor. Wenice dünyada 2006-2009 arası 22 kat büyüdü" dedi

İtalyan modasını getirdi

Türkiye'nin markalaşmaya önem verdiği 2000'li yuların başında kurulan çocuk giyim markası Wenice, 6 tekstilcinin bir araya gelmesiyle yaratıldı. Adını Venedik'ten alan Wenice, çocuk giyiminde İtalyan modasmı kendine örnek aldı. Wenice'in yaratıcıları arasında yer alan ve Türkiye'de tekstilde en yaratıcı oluşumlardan biri olan MOL'da da imzası bulunan Oktay Özdemir, Wenice'in 2006-2009 arasında yurtdışındaki faaliyetleriyle 22 kat büyüdüğünü söyledi.

Özel konseptler oluştu

Dünyada çocuk sektöründe yapılmayanı yapmak üzere yola çıktıklarını anlatan Wenice İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, ilk günden itibaren yurtdışında isim yapmak üzere projeler geliştirdiklerini belirterek "Wenice ismini de bu yüzden koyduk. Çünkü dünyada akılda kalıcı bir isim, pazar payını otomatik olarak genişletmenizi sağlıyor. Dünya pazarlarında Çin faktörü işin içine girince kendi mağazalarımızla özel konseptler oluşturduk. Dünyadan birçok grubu Wenice'e çevirdik" diye konuştu.

Bir sezonda 4600 model

Oktay Özdemir bir sezonda 4600 model yaptıklarını söyledi. Özdemir, "Çocuk giyimi heyecan verici bir alan ve oldukça da zor. Türk tekstili çocuk giyiminde önemli şeyler yaparsa dünyada isim yapar. Artık ekonomiyi çocuklar belirleyecek. 2013'te dünyada ilk 10 çocuk markası arasında yer alacağız. Çocukta birçok ilke imza attık. Dünyada ilk engelli çocuk koleksiyonunu yaptık. Nano teknolojiyle ilk gaz çıkaran tulumları hayata geçirdik. İlk küresel ısınma laboratuarı kuran tekstil firmasıyız" dedi.

Yurtdışında 512 mağaza

Prematüre bebekten 16 yaşındaki gence kadar geniş bir kesime üretim yaptıklarını belirten Oktay Özdemir şöyle konuştu: "Alman teknolojisi, İtalyan tasarımı, Türk üretimi... Bu unsurları birleştirdik. Yurtdışında 56 ülkede 512 mağazamız var. 90 ülke hedefliyoruz. Wenice Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 5 markasından biri. Malta Adası, Güney Afrika, Kanada, Japonya, Hindistan, Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Bahreyn, Ürdün gibi ülkelerdeyiz. Libya, Cezayir ve Fas'ta da mağazalar açıyoruz."

Projelere 5 milyon dolar

Oktay Özdemir, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk projeleri gibi yatırımlar için yıllık 4-5 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını söyledi. Türkiye'de 70 noktaya ulaştıklarını dile getiren Özdemir, 2010'da 150 nokta hedeflendiğini belirtti. 2008'de Wenice ve MOL'un toplam ihracatının 30 milyon, cirosunun ise 100 milyon euro olduğunu ifade eden Özdemir, 2010'da 180 milyon euro ciro hedeflediklerini kaydetti.

Oktay Özdemir 1 Ocak 2010'dan itibaren Wenice franchise'ı (isim hakkı devri) vereceklerini söyledi. Franchise için yoğun talep geldiğini belirten Özdemir, özellikle girişimci kadınlarla çalışmak istediklerini vurguladı. Özdemir, "Wenice ayda ortalama 12-15 mağaza açıyor. Siparişlerle üretim kapasitemizin üzerine çıktık. Üretimde sıkıntı çeken her firmaya iş verebilecek durumumuz var. iş bulamayan herkese kapımız açık" dedi.

Özel alışveriş merkezi kurulacak

Armağan Oyuncak ve Playland'le birlikte WAP projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Oktay Özdemir, çocuklara özel alışveriş merkezi kuracaklarını söyledi. Özdemir, "içinde çocuk giyim mağazaları, oyun alanı, çocuk kitaplığı ve çocuklara özel kafe bulunan konsepti hayata geçireceğiz. Burada anneler çocuklarını görevlilere teslim ederek alışveriş yapacaklar. İlk merkez için  Ankara  ya da İstanbul'u düşünüyoruz" diye konuştu.
Posta


Geri Dön