26 / 04 / 2024

Westfield Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!


Westfield Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Eda Manav tarafından kuruldu.



Westfield Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Eda Manav tarafından kuruldu.

Westfield Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi konusu:
Türkiye de ve yurt dışında taşınmaz satın almak, satmak, kiralamak, işletmek, kiraya vermek, taşınmaz üzerinde sınırlı aynı haklar tesis etmek ve bu taşınmazlara ilişkin kira ve hizmet sözleşmelerini yapmak. Kira geliri elde etmek maksadıyla ofis, konut, alışveriş merkezi, hastane, otel, ticari depolar, arsalar v.b. gayrimenkuller edinmek. Şirket bu amaç ve konuları gerçekleştirmek maksadıyla; 1. Her türlü menkul mal ve gayrimenkul satın alabilir, gerektiğinde satabilir,bu işlerden dolayı borçlu veya alacaklı olabilir. Bunların üzerinde her türü hukuki tasarrufta bulunabilir, kiraya verebilir,devir ve ferağ edebilir.Gayrimenkuller üzerinde irtifak,intifa, kira şerhi vesair ayni haklar tesis edebilir,gerektiğinde ifraz ve tevhit ile parselasyon için her türlü muamele ve tasarrufta bulunabilir.Gayrimenkuller için satış vaadinde bulunabileceği gibi başkalarının da satış vaadini kabul edebilir, ilgili tapu sicil müdürlüğünde şerh ettirebilir, tesellüm ve temlik muameleleri yapabilir ve bu hususta sözleşmeler akdedebilir.Şirket, gerek kendi gerek üçüncü sahışların borç ve alacakları için ayni ve nakdi teminatlar alabilir,menkul rehini, gayrimenkul ipoteği tesis edebilir,bunlar ile ilgili kanuni takiplere geçebilir.İpotek ve diğer tahditlerin fekkini talep edebilir. 2. Hizmet ofisleri, satış büroları, tanıtım büroları kurar, işletir, satın alır, kiraya verir,satar. 3. Yurtiçi ve yurtdışında şirketlere iştirak edebilir, şirket hisseleri satın alabilir, satabilir, şirketlere ortak olabilir.


Geri Dön