25 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.



TCMB'nin şubat toplantısında politika metninde ifade edilen mevcut sıkı para politikasının devam edeceği yönündeki vurgu, yabancıların TL'de pozisyon almaya devam etmesinde ve olumlu raporların yazılmasına neden oldu.

Milliyet'in haberine göre; Merkez Bankası gerek aylık PPK toplantısı, gerekse ay içerisindeki söylemleri ve değişik meslek örgütlerini ziyaret ederek güçlü sözlü yönlendirmeleri ile piyasalara yön verebiliyor. Piyasalar da Merkez Bankası'nın gerek sözlü, gerekse yazılı açıklamalarını önemsiyor ve yönünü buna göre ayarlamakta. Yabancı kurum raporlarındaki gözlenen olumluya dönüşte ise kuşkusuz Merkez Bankası'nın dile getirdiği politikalarda yaşanan kararlılık vurgusunun payı yükselecek.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

DOLAR KURU 7 SEVİYESİNİN ALTINDA KALICI OLACAK MI?

Dolar/TL kuru 6.98 seviyesinde seyrediyor. 7 liranın altına düştü. Peki, buralarda kalıcı olabilecek mi? Yabancıların genel eğilimine bakıldığında borsada çıkışları sürmekle birlikte tahvil piyasasına geçilmekte. Son dört haftada hisse senetlerinden 856 milyon dolarlık çıkış yaşanırken tahvil piyasasına 720 milyon dolarlık giriş oldu. Borsada yaşanan yabancı payı ise yüzde 45.50 seviyesine geriledi. 21 Ocak 2020 tarihinde yabancı payı yüzde 65.58 oldu.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Dolar kurunda aşağı eğilim ivme kaybediyor. 8 günlük ortalama 7, 20 günlük ortalama 7.11 ve 50 günlük ortalama da 7.30. Bu üç ortalamanın altındaki hareket devam ettikçe satıcılı seyir devam ediyor. Dolar kurunda 7.00 - 6. 50 - 6.85 seviyeleri güçlü destekler. Ağırlıklı olarak yabancı raporları da 6.80 - 6.50'ye işaret ediyor. Merkez Bankası'nın da tamamlaması gereken rezervleri olduğu için aşağı hareketler sınırlı kalıyor. Hatta yurtiçi yerleşiklerin 12 Şubat haftasında 2.7 milyar dolarlık alım yapmaları, yerlilerin kurda beklentilerinin sürdüğünü ortaya çıkarıyor. Kredi görünümündeki iyileşmelerle martta para girişi sürebilir. TL ilgi görmeye devam ediyor.

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Bitcoin'de tarihi zirve!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön