19 / 03 / 2024

Yabancıya gayrimenkul satışında patlama bekleniyor!

Yabancıya gayrimenkul satışında patlama bekleniyor!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye ekonomisinin tüm zorlukları aştığını belirterek, “Her kişi, her kurum elini taşın altına koydu. ‘Ben’ öznesi yerine ‘Biz’ demesini bildi” diye açıklama yaptı. 



Türkiye'nin bugüne kadar birçok kez ekonomik ve siyasi abluka altına alındığını dile getiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, "Ancak hepsini alnının akıyla atlattı. Çünkü her seferinde tüm Türkiye el ve güç birliği yaptı. Her kişi, her kurum elini taşın altına koydu. 'Ben' öznesi yerine 'Biz' demesini bildi" diye konuştu. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Durbakayım, "Türkiye üzerine kurulan her oyunda, her baskıda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili kurumları, kendisinden beklenen bilgi ve cesaretle görevini yerine getirmek için kolları sıvadı. İnsanları ve kurumları bir araya getirerek, güçlü bir sinerji yarattı. Ortaya çıkan güç ise önündeki her türlü sorunu alnının akıyla aşmasını bildi" diye konuştu. Dış odakların Türkiye üzerinde kurduğu ekonomik baskının güç birliği yaparak aşılacağını dile getiren Durbakayım, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan destek kampanyalarıyla hem inşaat sektöründeki hem de diğer sektörlerde mevcut durgunluğun aşılacağına inanıyorum" dedi. 

Durbakayım, şöyle konuştu: "2018 itibarıyla yurtiçi satışlarda bir rekor beklentimizi tamamen yitirmedik. Ancak artık hedefimize ulaşmanın daha zor olduğunu ve daha sıkı çalışmamız gerektiği ortaya çıktı. Buna karşılık yabancı satışlarında büyük bir patlama bekliyoruz. Yabancıların sadece gayrimenkul alımı sonucunda en az 10 milyar dolarlık döviz girişi sağlanır diye düşünüyoruz. Geçen yıl 22.234 konut satarak yaklaşık 4 milyar dolar dövizi girişi sağladık. Eğer bu konut satış miktarını 50 bin adede çıkarabilirsek, Türkiye ekonomisine sadece 1 yıl içinde yaklaşık 10 milyar dolarlık döviz girişi sağlayabiliriz. Buna ek olarak mobilya, beyaz eşya ve diğer yan ürünlerle bu rakam 15 milyar dolara çıkar." dedi. 
 


Geri Dön