26 / 04 / 2024

Yabancıya satış daha artacak!

Yabancıya satış daha artacak!

Türkiye genelinde Kasım ayında toplam 122 bin 732 adet konut satıldı. Kasım ayında yabancıya konut satış oranında artış yaşandı. Sektör temsilcileri konut satış rakamlarının yeni rekorların habercisi olduğunu söyledi. 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan Kasım 2017 dönemine ilişkin konut satış rakamlarına göre bu ay Türkiye genelinde toplam 122 bin 732 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında Kasım ayında 2 bin 152 ile geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 21,4'lük arttı.


Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinden Handan Güneş ile Uğur Aslan'ın haberine göre; Gayrimenkul sektörünün temsilcileri konut satış rakamlarının yeni rekorların habercisi olduğunu belirtti. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Celal Koçer,Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır AA muhabirleri Handan Güneş ile Uğur Aslan'a değerlendirmelerde bulundu. 

 

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt


Yabancıya satış daha artacak!


"Türkiye'den gayrimenkul almak isteyen yabancı, KDV ödemediği için Türkiye'deki yatırımlarını artırma yoluna gitti. Bu durum da ülkeye döviz girdisi sağladı ve hem Türk ekonomisi hem de gayrimenkul üreticilerinin önünü açıldı. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye yabancı yatırımcı için cazip pazar olmaya uzunca bir süre devam edecek.Ancak yılın geneline baktığımızda gayrimenkul ve inşaat sektörü, yılın üçüncü çeyreğinde dünya ekonomileri arasında en hızlı büyüyen Türkiye ekonomisinin yükselen gücünü ortaya koyuyor. İnşaat yatırımlarında yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,3, ikinci çeyreğinde yüzde 22,5, üçüncü çeyrekte yüzde 12 oranındaki artış, bunun bir göstergesini oluşturuyor."

 

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala


Yabancıya satış daha artacak!


"Yabancıya satıştaki istikrarlı yükseliş, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisine katkısının ve yabancının ülkemize olan güveninin en önemli göstergesidir. Orta Doğu'ya en yakın bölgede en istikrarlı ve güvenilir ülke durumunda olan Türkiye'nin bu sonuca ciddi oranda katkısı olmuştur. Yabancılara yönelik genişletilmiş yasal düzenlemeler ve Eximbank'tan faydalanmasının önü açılması gibi desteklerle yabancıya konut satışının daha da artacağını düşünüyorum." 

 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık


Yabancıya satış daha artacak!


"Yabancıya olan satışlar yüz güldürüyor. Bunun önümüzdeki dönemde de artacağını düşünüyoruz. Gönlümüzden geçen; daha uzun süre geçerli olacak yeni destek ve teşviklerle konut satışlarında rekor denebilecek satışları yakalamak." 

 

Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Celal Koçer


Yabancıya satış daha artacak!


Gayrimenkule yapılan yatırımın her zaman kazandırmaya devam edeceğini kaydeden Koçer, "Bir diğer konu da yabancı yatırımcılar. Yabancı yatırımcı ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu nedenle hem yerli, hem yabancı yatırımcı için her zaman olduğu gibi faiz oranlarının düşürülmesi ve desteklerin devam etmesi yapılacak çalışmalar arasında öncelikli olmalı diye düşünüyoruz." dedi. 

 

Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü


Yabancıya satış daha artacak!


"Konuta yatırım yapmak için çok uygun bir zaman olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü, yüksek maliyet bir süre sonra konut fiyatlarına zam olarak yansıyacak, bu kaçınılmaz."

 

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır


Yabancıya satış daha artacak!


"Önümüzdeki yıl bunun daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Çünkü, Türkiye halen yabacılar için en güvenli liman." 
 


Geri Dön