28 / 03 / 2024

Yahudi yerleşimcilerin cami kundakladıkları iddia edildi!

Yahudi yerleşimcilerin cami kundakladıkları iddia edildi!

Batı şžeria"da bulunan Beytüllahim yakınlarındaki Beyt Facar adlı Filistin köyünde bir caminin kundaklandığı belirtilirken, kundaklama olayından Yahudi yerleşimciler sorumlu tutuldu



Verilen bilgiye göre olay, dün gece yarısından sonra Beyt Facar"daki El Enbiya Camii"nde meydana geldi. Köyün sakinleri, birkaç yerleşimcinin 03.00 sularında camiye girip halıları ateşe verdiğini öne sürdüler.

Köy sakinlerinden Muhammed Takatka, Filistin sitelerine yaptığı açıklamada, caminin içinin büyük zarar gördüğünü, 15 kadar Kur"an-ı Kerim"in yandığını, ayrıca cami duvarlarına, İbranice Filistin karşıtı sloganlar yazıldığını belirtti.

Olay sonrasında, İsrail"in Batı şžeria Topraklarındaki Sivil Yönetim"in Başkanı Yoav Mordehay"ın Filistinli yetkililerle temas kurarak, İsrail ordusunun olayı çok ciddiye aldığını ve kundakçıların yakalanıp cezalandırılması için çalıştığını söylediği bildirildi.

Batı şžeria"daki Filistinli yetkili Gassan Hatip da olayı şiddetle kınadı. Katip, yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddet olaylarının giderek tırmandığı uyarısında bulundu.

Cami kundaklama olayı, İsrail hükümetinin Batı şžeria"da bulunan Yahudi yerleşimlerindeki inşaatlara yasak getirmesinin nedenini Filistinliler olarak gören Yahudi yerleşimcilerin ilk olayı değil. Yasağın başladığı ilk aylarda Yahudi yerleşimciler, Batı şžeria boyunca birkaç camiyi daha kundaklamış, ayrıca Filistinliler"in evlerine, araçlarına, diğer mülklerine zarar vermişlerdi.
AA


Geri Dön