27 / 04 / 2024

Yakup Koçal: Yalova'ya 2 milyon turist çekme hedefimiz var!

Yakup Koçal: Yalova'ya 2 milyon turist çekme hedefimiz var!

YALOVA ' yı marka yapmak ve turist çekebilmek için turizm yatırımlarına önem verdiklerini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu kapsamda birbir müzeleri açtıklarını kaydetti...



YALOVA'yı marka yapmak ve turist çekebilmek için turizm yatırımlarına önem verdiklerini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu kapsamda birbir müzeleri açtıklarını kaydetti. İlk olarak kentin kimliğinin anlatıldığı Kent Müzesini yaptık ve hizmete açtıklarını hatırlatan Koçal, "Türkiye'de bir ilk olan Kağıt Müzesini hizmete açtık. Göç Müzesi, Türk Dünyası Şairler Müzesi gibi müzeler için ise planlamaları yapılmış çalışmaları devam etmekte. Yalova'yı bir butik kent olarak planlıyoruz. Sadece bir noktaya yönelmiş değiliz ama turizm yatırımlarıyla kentimize 2 milyon turist çekerek adımızı daha fazla ön plana çıkartmak gayreti içerisindeyiz. Kentimizde turizm yatırımlarına bu donemde daha ağırlık verdik. Yeni kent meydanları oluşturduk. Cumhuriyet Meydanı'nı yeniledik. 


Osmanlı Parkı'nı hizmete açtık. Yeni ulaşım sistemini hayata geçirdik. Yeni Kent Meydanı, Kaİıpçüar OSB, 80 milyonluk spor yatırımları. Kentsel Dönüşüm Projesi, turizm yatırımlarının devamı gibi büyük projeler yeni dönemde hizmete sokacağımız yatırımlarımızın bazıları olaıak ön plana çıkıyor" dedi. 


BİR TAŞLA BİRKAÇ KUŞ VURDUK 


Kent ekonomisi ve Yalova'nın tanıtımı için turizme yönelik çalışmalarım sürdürdüklerini ifade eden Koçal, turizm için en büyük eksiklerinin 5 yıldızlı oteller olduğunu belirterek, "Bugün doğal güzellikleri olmayan birçok şehir tesislerle hamle yaparak, ülke turizminde öne geçti. Yalova gibi doğası, denizi, konumu önemli olan şehrimizde 5 yıldızlı otel eksikliğiyle ilgili sizlerin de bildiği gibi turizm tesis alam olarak plana işlenmiş aıboretuma içinde kongre merkezi, sıcak suyu olacak tesislerin yapılması için ihaleye çıktık. 


Bunu yaparken belediye kasasına ciddi bir gelir kazandırdık. İstesek devlet stratejisiyle bedava dahi verebilirdik. Ancak bir taşla birkaç kuş vurduk. Yine Termal'de kısa sure sonra tesis yapılması için ücretsiz olarak yatırımcıya devlet tarafından arazi tahsisi yapılacak. Bu çalışmalardan sonra Yalova'da tesis sıkıntısı kalmayacak" dedi. 


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön