19 / 04 / 2024

Yakuplu Denizistanbul projesinde teslimler 2021 yılında tamamlanacak!

Yakuplu Denizistanbul projesinde teslimler 2021 yılında tamamlanacak!

Denizistanbul projesi Yakuplu’da Keleşoğlu Holding imzası ile hayata geçiyor. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, alışveriş merkezi, hastane ve okul gibi alanlar da yer alacak.



Denizistanbul projesi İstanbul Yakuplu’da Keleşoğlu Holding imzası ile hayata geçiyor. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, alışveriş merkezi, hastane ve okul gibi alanlar da yer alacak. Atatürk Havalimanı’na 17 kilometre, Taksim’e 30 kilometre ve Deniz Otobüsü İskelesi’ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Denizİstanbul’un, sadece bir konut projesi olmadığına dikkat çekiliyor. Denizİstanbul, deniz kenarındaki kafeleri, restoranları, okulu, hastanesi, AVM’si, su sporları merkezi, 1.5 kilometrelik kumsalı, West İstanbul Marina’sı ile kent hayatıyla doğayı ve denizi buluşturan yeni bir yaşam sunuyor.


1 milyar dolar yatırım değerine sahip Denizİstanbul projesinin 20 farklı parselde, 12 farklı fonksiyonun bir bütün olarak tasarlanması ile doğduğunu belirten Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş, “Yerleşimde yapılar, birbirlerinin görüşünü kesmeyecek şekilde, yükseklikleri denize doğru alçalarak konumlanıyor. Blokların manzara hakimiyetinin, kaydırmalı yerleşim anlayışı ile sağlandığı Denizİstanbul’da, blok aralarında minimum 20 metre mesafe bulunuyor. Farklı büyüklükte bahçe alanları yer alıyor. Bu alanlara ek olarak peyzaj tasarımında kurgulanan kesintisiz su öğeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, parseller arası sürekliliği sağlıyor. Deniz kıyısında mevcut marinaya ek olarak tasarlanan restoran, cadde dükkanları, otel ve sosyal tesis alanları ise Denizİstanbul sakinlerine sosyal hayatın canlılığını sunuyor” dedi.


Denizİstanbul’da Kalyon Evleri, Marina Evleri ve Mercan Konakları adını taşıyan üç farklı konseptte konut etapları bulunuyor. Tüm daireleri deniz manzaralı olan Mercan Konakları’nın her katında 2 daire yer alıyor. 1+1 daireler 82 metrekare, 4+1 daireler ise 211 metrekarelik büyüklükte tasarlandı. Lüksü, konforu ve fonksiyonu bir araya getiren Mercan Konakları, ‘Teras Bahçe’ ve ‘Balkon Bahçe’ alternatifleri ile konak içinde müstakil bahçe ayrıcalığını sunuyor. Mercan Konakları yere kadar uzayan pencereleri ve Fransız balkonları ile doğa ve ev arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor. Tamamının 2021 yılında bitmesi planlanan Denizİstanbul’da yer alan Kalyon Evleri 2016’nın Ağustos ayında, Marina Evleri 2017 yılının Mayıs ayında, Mercan Konakları ise 2017 yılının Kasım ayında sakinleri ile buluşacak. Proje Kraft Mimarlık tarafından tasarlandı.


Fuat Keleş, 1976 yılından bu yana Capacity, Koru Florya, Vadistanbul, Pelican Hill, Ataköy Konakları, Arketip, Yalın Evler gibi sektöre ve bölgelere değer katan birçok sembol proje ürettiklerini belirtiyor. Tüm bu bilgi ve birikimin sentezini Denizİstanbul’da yaptıklarını belirten Keleş, projeyi tasarlarken global trendleri ve müşteri beklentilerini yakından incelediklerini söylüyor. Keleş, “Artık insanlarımız sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri hayatları tercih ediyor. Denizi ve İstanbul’u bir araya getiren İstanbul’un en büyük sahil kasabası Denizİstanbul bu hayali gerçeğe dönüştürüyor” dedi.


Keleşoğlu Holding, Eston Yapı’nın Beylikdüzü Yakuplu’da bulunan ve Tasarruf Sigorta Fonu’na geçen projesi Eston Deniz’i 75 milyon dolarla satın aldı. Proje süreci ile ilgili bilgi veren Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Projeye 1996’da Polonyalı Enelka şirketi başladı. Enelka 64 villayı bitirdi ve çekildi. Sonrasında 2006 yılında Eston burayı devraldı. Eston da parasal sıkıntılardan dolayı 210 villa ve Kalyon Mahallesi’nin yarısını yapıp bıraktı. Projenin yüzde 15’i yapılıp satılmıştı. TMSF’ye 47 milyon dolar verdik, şirketin borçlarıyla toplam 75 milyon dolar ödedik” diye konuştu.


http://www.kelesoglu.com/


Hürriyet A Plus Konut Projeleri Eki


Geri Dön