25 / 04 / 2024

Yakutiye Şehristan Konutları'nın temeli atıldı!

Yakutiye Şehristan Konutları'nın temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı Anonim Şirketi finansman desteği ile yapılacak olan Erkonut Şehristan’ın temeli düzenlenen törenle atıldı.



İstanbul kapı’da düzenlenen temel atma törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe belediye başkanları, Halk Bankası Genel Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, Halkbank GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, STK Başkanları, Daire Başkanları ve davetliler katıldı.


Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin terör Oyunlarını bozacığını belirterek, “Doğulusu batılısı ile Türkiye terör oyununu bozacak. Kimsede bu bozulan oyunda istediği payı alamayacak. Biz ne kadar açılır ne kadar güçlenirsek bu oyunlar bu tuzaklarda bizim başımızdan eksik olmayacaktır. Ama bizde bu anlayış ve bilinçle bunun karşısında dimdik duracağız. Sağ sol olacak, Alevi Sünni olacak, cemaat olacak yani kısacası bu oyun bitmeyecek. Bizlerde her zamanki gibi bunların karşısında Erzurum da doğunun kalesinde duracağız. Bizler bu şehre verdiğimiz huzur ve zenginlikle inşallah başaracağız. Bu manada Erzurum Erkonut Şehristanla büyük değere sahip olacaktır” dedi.

Erzurum’un her geçen gün kalkındığı vurgusunu yapan Erzurum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, “Erzurum her geçen gün kalkınmaya ve gelişmeye devam ediyor. bugün burada Büyükşehir Belediyesi’nin çok makul bir projeye Halk Bankamızla birlikte gerçekleştireceği yeni konutların temel atma töreninde birlikteyiz. İnanıyorum bu konutlar Erzurum da büyük adımların başlangıcı olacaktır” diye konuştu.

DEVLETİMİZ TERÖR OPERASYONLARINA DEVAM EDİYOR

Devletin terör operasyonlarını hiç durmadan devam ettirdiğini söyleyen Akdağ, “Hakkâri de 8 askerimizin şehit haberini aldım. 8 Vatan yavrusu daha bayrak için, vatan için, inançlarımız için, birlik beraberlik ve huzurumuz için hakka yürüdüler, şahadet şerbetini içtiler. Devletimiz operasyonları devam ettiriyor. Biz bunları hep birlikte takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa TERÖRLE MÜCADELE’NİN YUMUŞATILMASINI İSTİYOR

Avrupa’dan terörle mücadele yasasının yumuşatılması gibi bir kavram ortaya attıklarını belirten Akdağ, “Hainlere karşı yürütülen bu mücadelede öyle zamanlarda Avrupa’dan hiç beklemediğimiz hiç yakıştırmadığımız bir ses yükseldi. Son yapılan anlaşmalarla ilgili olarak birazda vize anlaşması ile ilgili olarak ses yükseldi. Terörle mücadele yasasının yumuşatılması gibi bir kavram ortaya attılar. Erzurum’dan çok net bir biçimde ifade ediyorum, bu ifadelerle Türkiye’ye akıl öğretmeye çalışanlar kendi ülkelerinde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar ve gereken bütün tedbirleri alıyorlar. 30 senedir teröre karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Bunun için birçok vatan evladı şehit oldu. Terör temizlene kadar durmak yok” ifadelerini kullandı.

ERZURUM’U MODERN HALE GETİRECEĞİZ

Erzurum’u kentsel dönüşümlerle modern hale getireceklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişen teknoloji ile gelişen dünya kentleri kendilerini fiziksel sınırların ötesinde dünyaya anlatmaktadırlar. Erzurum da göreve geldiğimizde bizlerde gelişen dünya kentleri olabilmek için ilk işin kentsel dönüşüm olduğunu gördük. Türkiye de modern ışıkları temsil eden doku ile şehrimizi bizde modern hale getirmeye çalıştık. Erzurum da 22 bölgede kentsel dönüşüm yaptık. Bu dönüşümleri yaparken şehrin sosyal ve kültürel dokusunu koruyarak yapmaya özen gösterdik. Bunları yaparken tek amacımız şehri modern bir hale getirmekti. Şimdi burada da Erkonut Şehristan’ın temelini atacağız. Bu şekilde ki lüks yapılar şehrimize her zaman yakışır duruma gelecektir” dedi.


Halk Bankası Genel Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, “Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği başarılı projelerinde birisini de Erzurum da yapıyoruz. Erzurum’a değer katacağına inandığımız Erkonut Şehristan’ın gururunu yaşıyoruz. Gayrimenkul ortaklığımızın Erzurum’a değer katacağına inanıyoruz. Ayrıca bu proje bizler içinde ayrı bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehristan projesinin temeli atıldı.


Web: http://www.sehristankonutlari.com/



Milliyet 





Bu haber Erzurum Pusula'da şöyle yer aldı:


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Halk Bankası Gayri Menkul Yatırım finansman desteği ile İstanbulkapı semtinde yapılacak Şehiristan konutlarının temel atma töreninde konuşan yetkililer, terörle mücadelenin daha kararlı ve etkin bir şekilde devam edeceğini söyledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Halk Bankası Gayrı Yatırım Menkul finansman desteği ile İstanbulkapı semtinde Şehiristan konutlarının temelleri atıldı. Açılışa siyasiler ve bürokratlar tam kadro katılırken, Hakkâri'den gelen şehit haberleri üzüntüyle karşılandı. 

Törende konuşan Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, terörle mücadelenin aralıksız süreceği mesajlarını vererek, saldınlan kınadı. Erzurum'a yeni bir soluk kazandıracak Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Şehiristan projesinin temel atma ve finansman toplantısına katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 


Öncelikle bir Erzurumlu olarak memleketinde böyle bir projenin hayatiyete geçmesi bizleri gururlandırdığını ve heyecanlandırdığını ifade eden Taşkesenlioğlu, "Erzurum şehrimize yeni bir soluk kazandıracağına inandığım bu projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ülkemiz son yıllarda doğru ekonomi politikaların desteği ile lokomotif sektörlerinin başında gelen inşaat ve gayrimenkul sektörü gelişim gösterdiği, yan ve alt sektörlerini de desteklemektedir. Bu anlamda sektörde atılan doğur adımlar, doğru proje ve ortaklıkları desteklemek hepimizin görevi olmalıdır. Erzurum ilimize yakışır en üst kalitede hayatiyete geçecek bu projede Halk Gayrı Yatırım Menkul ortaklığı ve Er-Konut işbirliğinin sektöre örnek olabileceğini düşünüyorum" dedi. 


Şehrin gözde mekanları olacak Şehrin sosyal kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız kent dokularını ihya edip, yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şöyle konuştu: "Şehrimizin gözde tarihi yerlerinden biri olan bu semtte konut projelerinden biri olan Sehristan Şehir İstanbul konutlarından birinin temellerini atıyoruz. Büyükşehir ve kamunun bu işle ilgilenmesi özel sektöre bir darbe vurur mu tabi ki vurmaz tam tersi teşvik eder. İnşallah bu anlamda özel sektörle beraber konut yapımını devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki şehrimize bir vizyon ve misyon hatta ve hatta bir marka kazandıracaktır. Hele hele bunu bir Halk Bankası ile yapmamız şehrimize ayrı bir önem kazandıracaktır. 

Büyükşehir belediyemizin iştiraklerinden biri olan Er Konut, Halk GYO işbirliğinde yapılacak olan Şehristan konumu, mimarisi ve yüksek kaliteli malzemesiyle kentimizin en gözde yeni bir yaşam alanı merkezi olacaktır. Takriben 23 buçuk dönüm ve 230 bin metrekare bir alandır. Burada 620 daire olacak, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+2 daire modelleri yapılacak. Bunun yanında tüm sosyal alanlar düşünülerek, kreş, spor salonu, kapalı oto park, yürüyüş alanı, park ve bahçelerin olacağı bir yer olacak.,, Bu mücadele yumuşamaz Avrupa'nın bir ülkesinde terörle mücadelenin yumuşatılması konusundaki ifadeleri değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Erzurum'dan gür bir sesle haykırıyorum. Kim ne derse desen bu hainlerle birlikte mücadelemiz en kararlı biçimde olması gerektiği şekilde sürecektir" dedi. 

8 şehit haberinin yürekleri dağladığına dikkat çeken Akdağ, "Uçaktan indiğimizde Hakkari'de 8 şehidimizin haberini aldık. 8 vatan yavrumuz, bayrağı, inançları vatanımız, birlik beraberliğimiz ve dirliğimiz için Hakka yürüdüler, şehadet şerbeti içtiler. Ciddi bir mücadeleyi devletimiz devam ettiriyor. 

Bunu hep birlikte takip ediyoruz. Gelin görün ki hainlere zalimlere karşı yürütülen mücadele bir taraftan yürütülürken, çok yakın zamanda Avrupa'dan hiç yakıştırmadığımız bir ses yükseldi. Terörle mücadele yasasının yumuşatılması gibi bir kavramı ortaya attılar. Erzurum'dan çok net biçimde ifade ediyorum, bu ifadelerle Türkiye'ye akıl öğretmeye çalışanlar, kendi ülkelerinde veya Avrupa'nın bir ülkesinde olduğu zaman alarma geçiyor, bütün tedbirleri alıyorlar. 

30 yıllı aşkındır bu mücadeleyi yürütüyoruz. 

Nice vatan evladını bu mücadelede toprağa verdik. Bunlara böyle hariçten gazel okumak kolay geliyor. Ama bizim yüreğimiz yanıyor. 

Bu mücadeleyi en kararlı biçimde yürüteceğiz. Elbette bu mücadelede omuz omuza duracak, birlikte hareket edeceğiz. Bütün partiler bu mücadelede birlikte olmalı. 

Gelin görün ki Türkiye'de terör örgütüyle birlikte durmayı bir maharet bilen ve bunu siyasi anlayışı haline getiren partilerde var. 

Şu mübarek topraklarda bütün tarihi boyunca göğsünü ülkemize Türkiye'mize karşı siper etmiş Erzurum'dan gür bir sesle haykırıyorum. Kim ne derse desen bu hainlerle birlikte mücadelemiz en kararlı biçimde olması gerektiği şekilde sürecektir. Bu mücadele için taviz verebileceğimiz herhangi bir menfaat yoktur. Bunu bütün Avrupa'daki dostlarımızın bilmesi ve anlaması gerek. 

Sadece bir terör örgütü değil bütün terör örgütlerini de hep birlikte yıllardır huzuru bozmaya çalıştığı bir ülkede ebetteki bizimde bu terör örgütlerine karşı kararlı mücadeleyi yapacak yasal düzenleme ve uygulamalara ihtiyaç vardı yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Bütün bakanların şehri Erzurum'dur Erzurum Vali Ahmet Altıparmak da, hep birlikte bu oyunun bozulacağını söyledi. 

Erzurum'un bu anlamda önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, "Polisimizin askerimizin ve halkımızın desteği ile bu zor oyunu bozacak, hiç kimsede bu oyunda isteği payı alamayacak. Antalya ve Erzurum'da şunu gördüm, ısrarla Türk tüccarları Afrika'ya açılıyorsunuz, bir yerlere gidiyorsunuz.

Ne olur beraber gidelim dile bu ortaklığı istiyorlar. İsteme sebeplerinin terör gerekçelerini buradan arayabilirsiniz. Biz ne kadar açılır, ne kadar güçlenirsek bu oyunlar ve tuzaklar başımızdan eksik olmayacak. Bizde bunu bu bilinç ve anlayışla inşallah karşısında duracağız, sağ sol, Türk Kürt, Alevi Sünni olacak, yarın başka cemaat olacak bu oyun bitmeyecek. Bizde Doğu'nun kalesi Türkiye'nin güvencesi olan bir şehrin kalkınmasıyla gelişmesiyle çevresine verdiği huzur ve zenginlikle buııu başaracağız. Bu anlamda Erzurum çok stratejik bir konudadır. Erzurumluların verdiği değerin üzerinde bir yere sahiptir Erzurum. Bunu farkında ve bilincinde olmamız lazım, Sayın bakanımızı tenzih ederiz emeği çok fazladır. Ama bütün bakanlarımızın şehridir Erzurum. Her şehrin kendi bakanı vardır ama bütün bakanlıkların Erzurum'u sahiplendiğini açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Zira burası bölge müdürlüklerinin ve özel sektörün konuşlandığı yerlerdir. Bugün Halk Bankasının buraya gelmesi bu itibarı bu önemi büyük bir şekilde vurgulayacak kamuoyunun önüne gelecektir. Bu yatırımların başlamasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İtibarlı kuruluşların buralara geleceğine bir vesile olacaktır" dedi. 


Erzurum Pusulası


Haber Diriliş Postası'nda şu şekilde yer aldı


Erzurum Büyiikşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümde yıldız projelerinden biri olan Şehristan İstanbulkapı Konutları'nın temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı. Biiyiikşehir'in iştiraklerinden ERKONUT A.Ş. ile Halkbank iştiraklerinden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan projenin temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyiikşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Halkbank ve Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile diğer davetliler katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı konuşmada, "Şehrin gözdesi olacak bir alanda ortaklaşa yapılan bu projede, 2016 yılının Erzurum'un, 'Kentsel Dönüşüm ve Kalkınma Hamlesi' anlamındaki yatırım yılı olması vesilesiyle Büyiikşehir Belediye Başkanımızın, Halkbank Genel Müdürümüzün ve özellikle Erzurum'daki inşaat sektörünün talepleri de dikkate alındığında 24 dönümlük arazide, 620 daireden oluşan Şehristan, şehrin liiks konutlarından biri olacak. İçerisinde sosyal donatı alanlarını barındıran, ihtiyaçlara cevap verebilen, şehirde nefes almayı sağlayacak bir proje olarak bugün temel atma törenini yaptığımız Şehristan İstanbulkapı Konutları'nın hem şehrimize hem de Erzurumlularımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. 


Diriliş Postası


Geri Dön