27 / 04 / 2024

Yalan söyleyen ev sahibine tazminat şoku! Kiracınızı çıkarırken 2 kez düşünün!

Yalan söyleyen ev sahibine tazminat şoku! Kiracınızı çıkarırken 2 kez düşünün!

Astronomik seviyede artış gösteren ev kiraları, mülk sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor ve sorunlar büyüyor. Uzman isimler, konut sahibi baskısıyla karşı karşıya kalan kiracıların yasal haklarının altını çiziyor. Peki kiracıların hakları neler? İşte ayrıntılar...



DAHA FAZLA KİRA TALEBİ TEHDİT VE TACİZE GİRİYOR 

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, TÜFE oranın esas olduğunu ve ev sahiplerinin kesinlikle TÜFE oranına ek ara zam talep edemeyeceğinin altını çizerek "Kiracı bir konutta, 5 yıllık kira müddetini doldurduysa ve ev sahibi de TÜFE oranından fazla zam istiyorsa kira tespit davası açabilir. Kira artışı TÜFE oranında artırılır" diye konuştu ve sözleşmede tutarın belirtilmemesi halinde günün şartlarının uygulanacağını aktardı. 

Yalan söyleyen ev sahibine tazminat şoku! Kiracınızı çıkarırken 2 kez düşünün!

"Ev sahibinin, TÜFE oranının dışına çıkıp, ‘daha fazla öde’ talebi sözlü veya yazılı, tehdit ve tacize girer. Bu kişiler hakkında cezai işlem uygulanabilir" diye konuşan Turhan Çakar, yalan söyleyen ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

"Ev sahipleri, ‘oğlum, kızım, babam, annem gelecek’ gerekçesiyle kiracıyı evden çıkarmak isterse bunu belgelemelidir" diyen Çakar, sözle gerekçe olmayacağının, kira kontratı sona etmişse, konut sahibinin gerekçesini belgelemesi halinde tahliyenin gerçekleşeceğini belirtti. 

Çakar, "Ancak bu sebeplerle kiracıyı evden çıkaran ev sahibi 3 sene boyunca evi üçüncü bir kişiye kiraya veremez. Aksi takdirde, çıkarttığı kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemekle yükümlüdür" şeklinde konuştu. 

TOKİ o illerdeki merakla beklenen projelerini açıkladı! 17 ile 8.653 yeni konut geliyor! 1 Temmuz'da düğmeye basılacak!

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

Altın fiyatları canlı son dakika! Kapalıçarşı altın fiyatları; çeyrek altın, tam altın ve gram altın fiyatları ne kadar?


Geri Dön