26 / 04 / 2024

Yalçın Ayaydın: AVM'ler 11.30'da açılıp, 21.00'de kapansın

Yalçın Ayaydın: AVM'ler 11.30'da açılıp, 21.00'de kapansın

Yalçın Ayaydın; tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi elinden alınamaz



Ayaydın & Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın alışveriş merkezlerinin pazar günleri 14.00-18.00 saatleri arasında açık kalması kararı için "Tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi elinden alınamaz'' dedi. Pazar günleri 14.00-21.00 saatleri arasında günün en yoğun satışları gerçekleştirildiğinden 18.00'den sonra mağazaların kapatılmasının söz konusu olamayacağını ssavunan Ayaydın, saat 11.30'da açılıp 21.00'de kapatılabileceğini kaydetti.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

‘Pazar akşamı alışveriş engellenmesin'

Ayaydın- Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın alışveriş merkezlerinin (AVM) pazar günleri 14.00-18.00 saatleri arasında açık kalması kararı için “Tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi elinden alınamaz” dedi.

 Pazar günleri 14.00-21.00 saatleri arasında günün en yoğun satışları gerçekleştirildiği için 18.00'den sonra mağazaların kapatılmasının söz konusu olamayacağını dile getiren Ayaydın, bu tip bir yanlış uygulamanın perakendecilere ticari açıdan büyük kayıp getireceğini, tüketicilerin de pazar akşamı alışveriş keyfinin elinden alınmış olacağını belirtti.

AVM'lerdeki mağazaların pazar günleri saat 11.30'da açılıp 21.00'de kapatılabileceğini dile getiren Ayaydın, “Talebi yapan tüketici hangi malı ve hizmeti ne zaman tüketmek istiyorsa ve gerekli ticari yoğunluğa ulaşabiliyorsa arzı yapan bizler buna göre organize olmak durumundayız. Tüketimin önünü kesecek hiçbir karar alınmamalı” dedi.

‘Tüketimin önünü kesecek karar alınmasın'

Cadde mağazalarının da çoğunun pazar günü açılmadığına işaret eden Ayaydın şunları kaydetti:
“Bu konu üzerinde zaten bir süredir fikir alışverişi yapıyoruz. Bence de AVM'lerdeki mağazalar pazar günleri saat 11.30'de açılıp 21.00'de kapatılabilir. Bu şekilde pazar gününde kanuna uygun olarak düzenlenen molalarla tek vardiya ile daha efektif çalışma imkanı bulunacak. Zincirlere ait mağazalarda tüketicinin sadece hangi ürüne kaça rağbet ettiği değil aynı zamanda hangi gün ve saatte alım yaptığı bilgisi tutuluyor.
Talebi yapan tüketici hangi malı ve hizmeti ne zaman tüketmek istiyorsa bizler buna göre organize olmalıyız. Tüketimin önünü kesecek hiçbir karar alınmamalı.”

TESK kendi yasa taslağını hazırladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı taslağı hazırlayarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sundu. “Perakende Ticaret ile Esnaf ve Sanatkârlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı” adlı taslakta en dikkat çeken noktalardan biri büyük mağazaların pazar günü ve tatil günleri tamamen diğer günler ise saat 20.00'den sonra müşterilere kapatılmasını içeren madde.
Perakende sektöründeki kuralsızlığın esnaf ve sanatkârı bitirme noktasına getirdiğini ve acilen sektörü düzenleyen bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şöyle konuştu:
“Bizim AVM'lerle problemimiz yok ama kuralı olmayan perakende piyasası istemiyoruz. Çağın gereği olarak AVM'ler, marketler elbette olacak. Biz kuruluş aşamasında nüfus yoğunluğu, ulaşım gibi unsurların yanı esnaf ve sanatkar yoğunluğuna dikkat edilmesini istiyoruz.”
Milliyet


'Tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi bitmesin'

Ayaydın-Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın alışveriş merkezlerinin pazar günleri 14.00-18.00 saatleri arasında açık kalması kararı için, "Tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi elinden alınamaz.'' dedi.

Ayaydın, yaptığı açıklamada, pazar günleri 14.00-21.00 saatleri arasında günün en yoğun satışları gerçekleştirildiğinden 18.00'den sonra mağazaların kapatılmasının söz konusu olamayacağını dile getirerek, bu tip bir yanlış uygulamanın perakendecilere ticari açıdan büyük kayıp getireceğini, tüketicilerin de pazar akşamı alışveriş keyfinin elinden alınmış olacağını belirtti. ''Tüketicinin pazar akşamı alışveriş keyfi elinden alınamaz.'' diyen Ayaydın, alışveriş merkezlerindeki mağazaların pazar günleri saat 11.30'da açılıp 21.00'de kapatılabileceğini kaydetti. Ayaydın, ''Talebi yapan tüketici hangi malı ve hizmeti ne zaman tüketmek istiyorsa ve gerekli ticari yoğunluğa ulaşabiliyorsa arzı yapan bizler buna göre organize olmak durumundayız. Tüketimin önünü kesecek hiçbir karar alınmamalı." dedi.

Zaman

Geri Dön