26 / 04 / 2024

Yalçın Sezen: Konut kredisinde alternatif oluşturuyoruz!

Yalçın Sezen: Konut kredisinde alternatif oluşturuyoruz!

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, 2013 yılı sonunda sektörde 110 milyar 198 milyon TL olan konut kredisi hacminin 2014 yılının 3. çeyreğinde 119 milyar 760 milyon TL'ye ulaştığını belirtti.



İş Bankası'ndan aynı zamanda kullanılan konut kredisi hacminin 11 milyar 780 milyon TL'den 12 milyar 799 milyon TL'ye yükseldiğini söyledi. Iş Bankası'nın, müşterilere yuva sahibi yapmak fikrinden yola çıkarak onların beklentilerini karşılayacak 16 farklı konut finansman ürününü 'Türkiye'nin Ev Kredisi' çatısı altında sunduklarını dile getiren Sezen, farklı beklentilere yönelik hazırladıkları ürünler hakkında bilgi verdi.

 

ALTERNATİF OLUŞTURUYORUZ 

Sezen, şunları söyledi: "Konut kredisi ile ilgili harcamalarını kredi limitine dâhil etmek isteyen müşterilerimiz için 'Her Şey Dâhil Ev Kredisi'; sahip oldukları evi daha uygun koşullarda satarak yeni ev almayı planlayanlar için 'Evden Eve Ev Kredisi' veya satm alacağı konutu henüz belirlememiş olan müşterilerimiz için 'Ön Onaylı Ev Kredisi' gibi farklı urun->ler geliştirdik. Bununla beıaber, değişen piyasa koşullan doğrultusunda ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeni alanlarda kredilendirme alternatifleri oluşturuyoruz ve urun geliştirme çalışmalarımızı surduruyoıuz. Bunun en yeni örneği olarak kentsel dönüşüm kredilerimizi verebiliriz. Bu ürünümüz ile riskli alanlarda ya da riskli yapılarda ikamet eden mülk sahibi ve kiracılar devlet teşvikli faiz oranlanyla kredi kullanabiliyor." 


BİLGİLENDİRME YAPIYORUZ 

Kentsel dönüşüm surecinde müşterilerinin ihtiyaç duyacağı finansmanı uygun koşullarda sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan ilk banka olduklarını belirten ve güvenilir yapılar için verdikleri desteklerin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Sezen sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerimize kredi kullanma sürecinde daha iyi destek olabilmek için oluşturduğumuz özel satış ekiplerimiz aracılığıyla riskli yapı raporu düzenlemekle yetkili kuruluşlar, müteahhit firmalar ve hak sahipleriyle irtibat kuıuyor; Kentsel Dönüşüm kapsamında faaliyetlerimiz ve sunduğumuz olanaklar hakkında bilgilendirme sağlıyoruz." 


Avrupa Yatırım Bankası ile anlaşma! 

AVRUPA Yatırım Bankası (AYB) ile İş Bankası arasında kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 200 milyon Euro değerinde fon temini anlaşmasının imzalandığını hatırlatan Yalçın Sezen, bu kaynağın AYB tarafından bireysel kullanıcıya sağlanmak üzere ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında verilen ilk ve tek kaynak olma özelliğini taşıdığına dikkat çekti. Sezen, "Bakanlık tarafından hak sahiplerine sağlanan faiz desteğinin yanı sıra, yurtdışı finansman çalışmalarımızdan elde edilen fonlar sayesinde sağlanacak imkânlarla maliklerin kentsel dönüşüme katılımının arttırılması amaçlanıyor" dedi. Sezen, kentsel dönüşüm kredisi ürününe ilişkin yürütülen bu çalışmaların olumlu sonuçlara ulaştığını ve kullandırılan kredi limiti bazında iş Bankası'nı zirveye taşıdığını vurguladı. 

Hürriyet Ek


Geri Dön