19 / 04 / 2024

Yalova Kelebek Çayırı'ndaki cami inşaatı ne zaman bitecek?

Yalova Kelebek Çayırı'ndaki cami inşaatı ne zaman bitecek?

Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kelebek Çayırı Mevkii’nde geçen yıl temeli atılan caminin tamamlanması için hayırseverlerin yardımı bekleniyor.




Kelebek Çayırı mevkiinde yaşayanların ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için yapımına başlanan bin kişilik caminin kaba inşaatında son aşamaya gelindi. Ancak maddi zorluklar sebebiyle caminin yapımında sıkıntılar yaşanmaya başladı. Kelebek Çayırı Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Öner, caminin minarelerinin ve iç tefrişatının yapılması için Yalova’nın ve Çiftlikköy’ün duyarlı iş adamlarından ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini belirterek, “Cami yapımına katkıda bulunmak isteyenler 0534 661 02 23 numaralı telefondan veya Kelebek Çayırı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Türkiye İş Bankası Çiftlikköy şubesi 2509 42382 no’lu hesabına bağış yapabilirler. Vatandaşlarımızın bu hayırlı işe katkıda bulunmalarını diliyoruz” diye konuştu.

450 metrekarelik kapalı alana sahip olacak olan cami 2,5 kattan oluşuyor. Çift minareli olarak tasarlanan caminin alt katında okuma salonu, erkek ve bayan tuvaletleri ile gasilhane yer alacak. Bir kişi kapasiteli camide şadırvan da olacak.


Hürriyet 


Geri Dön