23 / 04 / 2024

Yalova Terma City 2019'da açılıyor!

Yalova Terma City 2019'da açılıyor!

Karaderili Şirketler Grubu CEO’su Tevfik Talas,180 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Yalova Terma City'i 2019'un başında açmayı planladıklarını söyledi..



Karaderili Şirketler Grubu’nun 180 milyon dolarlık yatırımla 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasiteli Marmara Bölgesi’nin en büyük termal oteli Yalova Terma City’de sona yaklaşıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre, 5 yıldızlı Yalova Terma City’nin getirdiği yeniliklerle bölge turizmini canlandırması amaçlanıyor. Yüzde 40’ı Ortadoğulu yatırımcılar tarafından satın alınan hisseli tapu gayrimenkul kısmı, hizmet vermeye devam ederken otelin önemli müşteri kesiminin Körfez bölgesinden gelecek turistler olması bekleniyor. 55 bin metrekarelik araziye sahip Yalova Terma City yılda 700 bin turisti ağırlamayı hedefliyor. Yalova Terma City’nin Amerika’dan Avrupa Birliği’ne ve Asya ülkelerine kadar geniş kapsamlı bir pazarlama faaliyeti de bulunuyor. 

Otelin 2019’un başlarında kapılarını açmayı planladıklarını belirten Karaderili Şirketler Grubu CEO’su Tevfik Talas, 7 yıldız standartlarında hizmet kalitesi sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bir diğer hitap edecekleri kesimin termal su kaynağına sahip olmaları nedeniyle sağlık turizmi olacağını sözlelerine ekleyen Talas, “Kireçlenmeden kaynaklı eklem yeri ağrıları olan misafirlerimiz bizi rahatlıkla tercih edebilecekler. Ana binanın altında 6000 metre karelik bir spa alanımız var. Burada kür merkezi olarak da faaliyet göstereceğiz” dedi.

İstanbul’a en yakın termal su bölgesi olma özelliğini taşıyan Yalova’nın turizm kapasitesini üçe katlaması beklenen Yalova Terma City’nin katma değerini özetleyen Tevfik Talas, “Turistlerin Yalova ve yakın şehirlerde yapacakları alışverişlerle bölge ekonomisine 20 milyon dolarlık gelir sağlayacağını düşünüyoruz. Doğrudan Yalova’ya gelen turistlerimize İstanbul, Bursa ve çevre bölgeleri de kapsayacak şekilde paket turlar düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 


Geri Dön