20 / 04 / 2024

Yalova TİGEM, depremzedeleri işgalci ilan etti!

Yalova TİGEM, depremzedeleri işgalci ilan etti!

Yalova’da Marmara depreminden sonra prefabrike konutlara yerleştirilen 22 depremzede aile, Yalova Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) tarafından ‘işgalci’ ilan edildi



Depremzedelerin evleri için Yalova Valiliği tarafından yıkım kararı çıktı. Depremzedeler ise evlerinin yıkılmaması için direnirken TİGEM topu valiliğe attı.

 

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra, depremzedelerin barınması için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 100 adet prefabrike konut yapılmış, daha sonra da konutlara 100 aile yerleştirilmişti. Aradan 13 yıl geçmesine rağmen yetkililer tarafından kendilerine söz verilen evler yapılmadığı gibi şimdi de bazı depremzedelerin evlerinden çıkarılma işlemine başlandı. Sokağa atılacaklarını söyleyen 22 depremzede ailenin en büyük sorunu ise gidecek yerlerinin bulunmaması. 


Konutların ömrü bitmiş 


TİGEM’e bağlı Yalova Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından depremzedelere yollanan tebligatta, “İşletmemize ait Çağdaş Yaşam konutlarında, kanuni olmayan bir şekilde işgalci olarak ikamet etmektesiniz” ibaresi yer aldı. Tebligatta yıkım için konutların kullanım ömrü gerekçe gösterildi: “Halen ikamet ettiğiniz konutların kullanım ömrü dolmuş durumdadır, güvenlik ve ikamet şartları açısından yıkılarak kullanım dışı bırakılması gerekmektedir.” 


TİGEM: Valiliğin kararı 


Depremzedelerin 15 Temmuz Pazar gününe kadar konutları boşaltmaları gerekiyordu. Boşaltılan konutlar yıkılacaktı. Ancak gidecek yerleri olmayan ve gelirleri bulunmayan depremzedeler direniyor. TİGEM Müdür Vekili Muhammet Ali Taş, topu Yalova Valiliği’ne attı. Konutların bulunduğu arazinin TİGEM’e ait olduğunu belirten Taş, “Yıkım kararını valilik verdi. Biz de TİGEM olarak valiliğin verdiği talimatı yürürlüğe koyduk” dedi.


RADİKAL


Geri Dön