27 / 04 / 2024

Yalova Üniversitesi'nin yeni kampüsü 940 dönüm alanda kurulacak!

Yalova Üniversitesi'nin yeni kampüsü 940 dönüm alanda kurulacak!

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, önümüzdeki yıllarda üniversitenin uluslararası bir statü kazanacağını belirterek, "O nedenle peyzajıyla, yollarıyla, binalarıyla ve altyapısı ile örnek bir üniversite yapmaya çalışıyoruz" dedi.



Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu, Yalova Üniversitesi'nin kampus inşaatında gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Eruslu, üniversitenin kampüsünün 940 dönüm arazide kurulduğunu belirterek, "Yalova Üniversitesi, Türkiye'nin en küçük kamu üniversitesidir. Şu anda yeni imar planı için Yalova Belediyesi'ne başvuruda bulunduk. İmar planımızda bazı değişiklikler yapıyoruz. Karayolu ve bizim teknik alanlarımızın yerleri değişecek. Minimum alandan maksimum kapalı alan oluşturmaya çalışıyoruz. Alanımız çok az. İleride Yalova Üniversitesi uluslararası bir statü kazanacak. 


O nedenle peyzajıyla, yollarıyla, binalarıyla ve altyapısı ile örnek bir üniversite yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Eruslu "Merkezdeki 6, ilçelerdeki 3 binayı engellilere uygun hale getiriyoruz. Bu çalışmalar yüzde 80 oranında bitti" dedi. 

Hürriyet Kocaeli



Geri Dön