29 / 03 / 2024

Yalova'da 400 binanın riskli yapı raporu onaylandı!

Yalova'da 400 binanın riskli yapı raporu onaylandı!

Yalova genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 400 binanın riskli yapı tespit raporunun onaylandığı belirtildi.



Yalova genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 400 binanın riskli yapı tespit raporunun onaylandığı belirtildi. 


Yalova ve ilçelerinde riskli yapı tespitlerinin devam etttiğini belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya,"ilimiz genelinde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında riskli yapı tespit çalışmaları devam etmektedir. Risk tespiti yapılan binalar yenilenmekte ve bununla birlikte ilimizin çehresi değişmektedir. 400. Binamızın Riskli Yapı Tespit Raporu Müdürlüğümüz Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şubemize ulaşmış ve Müdürlüğümüzce riskli yapı olarak onaylanmıştır" dedi. 


Yalova


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


YALOVA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Yalova’da yapılan etkin çalışmalarla bugüne kadar 410 binanın kentsel dönüşüme alındığını söyledi. Müdür Ulukaya, vatandaşları ömrünü tamamlamış binalar konusunda da uyardı.


Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar ülke genelinde devam ediyor. Bu kapsamda Yalova’da yapılan etkin çalışma sonrası bugüne kadar 410 binanın kentsel dönüşüme alındığı bildirildi.


Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, “Türkiye’de, yaklaşık 19 milyonluk konut stokunun yüzde 40 gibi önemli bir kısmının riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluştuğu ifade ediliyor. 78,7 milyonluk Türkiye nüfusunun yüzde 92’lik bölümü, 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel alanlarda yaşıyor. Bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı deprem felaketleri, Türkiye’nin deprem kuşağı içinde yer alan bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bizlere her seferinde acı bir şekilde hatırlatıyor. Yüzölçümünün yüzde 90’ı deprem kuşağı içinde yer alan ülkemizdeki konut stokunun yaklaşık yüzde 40 gibi önemli bir kısmının, riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluştuğu ifade ediliyor. 2015 yılı verileriyle 78,7 milyonluk Türkiye nüfusunun yüzde 92'lik bölümünün, 1. ve 2. derece deprem kuşağı üzerine kurulmuş kentsel alanlarda yaşadığı göz önüne alındığında, depreme dayanıklı yapılaşmanın önemi iyice anlaşılıyor” dedi.


Bu kapsamda Yalova’da kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları önemsediklerini söyleyen Ulukaya, “İlimiz genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olup ilimizde 410 bina kentsel dönüşüme girmiştir. Vatandaşlarımız olası bir deprem karşısında can ve mal kaybını en aza indirgeyebilmek ve daha sağlıklı, güvenilir konutlarda oturabilmek adına, yapı ömrünü tamamlamış olan binaları için bakanlığımızın kendilerine bir fırsat olarak sunduğu kentsel dönüşüme daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön