18 / 04 / 2024

Yalova'da icradan 1 milyon 593 bin TL'ye satılık imalathane!

Yalova'da icradan 1 milyon 593 bin TL'ye satılık imalathane!

Yalova İcra Müdürlüğü, Yalova İli, Merkez İlçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Balaban Mevkii, 30.P.4A pafta, 676 ada, 5 parselde yer alan 984 metrekare alanlı 5 katlı betonarme imalathane ve iş yerini satışa sunuyor



Yalova İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. YALOVA 1. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/74 TAL.

İş bu ilan I.I.K: nun 127. maddesi gereğince, tapuda adresi bulunmayan, Tapuda ismi tam olmayan veya tapuda kayıtlı adresinde bulunamayan ve adli tebligatı iade edilen, tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olunur. Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI : Yalova, Merkez, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Balaban Mevkii, 30.P.4A pafta, 676 ada, 5 parsel, 30 cilt, 2918 sayfada kayıtlı, 984,75 m2 yüzölçümlü, 5 katlı betonarme imalathane ve iş yeri vasfında taşınmaz borçlu adına kayıtlı olup, satışa çıkartılmıştır. Üzerinde ipotek mevcutur.

TAşžINMAZIN İMAR DURUMU : Yalova Belediye Başkanlığı'nın 18/01/2011 tarihli yazısında, taşınmazın Yalova Belediyesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E=2.00, Hmax.=8.50 Ticaret Alanı olarak planlandığını 27/08/2011 tarihli yapı ruhsatı bulunduğu bildirilmiştir. TAşžINMAZIN HALİHAZIR DURUMU : Taşınmaz Yalova-Bursa yoluna cepheli, il merkezine yaklaşık 4 km mesafede, ara parsel konumlu, alt yapısı mevcut, Belediye hizmetlerinden faydalanır durumda, ulaşımı kolay bir mevkide olup, üzerinde 2 bodrum kat-zemin kat-2 normal kat ve çatı katından ibaret bina bulunmaktadır. Binanın Yalova Belediyesinde bulunan 31/12/2004 yenileme tadilat ruhsat projesine bakıldığında,2.bodrum katında merdiven evi hol/ koridor-sığınak-kazan dairesi bulunduğu brüt 361,21m2 alanlı olduğu 2 adet soğuk hava deposu blılunduğu, yer döşemesinin seramik kaplı, duvarların fayans kaplı olduğu, 1.bodrum katında, merdiven evi-hol-wc/lavabo-imalathane bulunduğu, brüt 361.21 m2 alanlı olduğu, pvc doğrama/cam ile bölümler yapılmış olduğu, yer döşemesinin seramik kaplı olduğu, Zemin katında, merdiven evi-hol-temizlik odası-imalathane bulunduğu brüt 350,40m2 alanlı olduğu yer döşemelerinin seramik kaplı olduğu, imalathanenin duvarlarının fayans kaplı olduğu ve kısmen pvc doğrama/cam ile bölmeler yapılmış olduğu, iç kapıların ahşap/demir/pvc doğrama pencerelerin renkli pvc doğrama/ çift cam olduğu, 1.normal katında, merdiven evi-yemek bölümü-hol-wc-imalathane-depo bulunduğu, brüt 392,14m2 alanlı olduğu, yer döşemelerinin seramik kaplı olduğu, imalathanenin duvarların fayans kaplı olduğu ve kısmen pvc doğrama/cam ile bölmeler yapılmış olduğu, iç kapıların demir/pvc doğrama, pencerelerin renkli pvc doğrama/çift cam olduğu, 2.normal katında, merdiven evi-yemek bölümü-hol-wc-depo bulunduğu, brüt 392,14 m2 alanlı olduğu yer döşemelerinin seramik kaplı olduğu, duvarların fayans kaplı olduğu, iç kapıların demir/pvc doğrama, pencerelerin renkli pvc doğrama/çift cam olduğu,çatı katınta, ofis-mutfak-4 oda (bir odada duş/wc mevcut)-dinlenme odası-çift teras bulunduğu, yer döşmelerinin seramik kaplı olduğu, mutfak, tezgah alt/üst dolabının laminat dolap olduğu, banyo yer/duvar, döşemesinin seramik fayans kaplı olduğu, küvet-klozet-lavabo bulunduğu, iç kapıların renkli pvc kapı, pencereler renkli pvc/çift cam doğrama olduğu, ofis tavanının ahşap lambri, dinlenme odasının duvarlarının lambri kaplı olduğu, duvarların saten boyalı olduğu, brüt 191,71m2 alanlı olduğu, toplam 2.048,81m2 inşaat alanlı olduğu, asansörlü, yangın merdivenli olduğu ve yapı kullanma izninin 11/05/2005 tarihinde alınmış olduğu Binanın kuzey ve doğu tarafında (proje harici) toplam 226,00m2 alanlı tek katlı trapez saç çatılı müştemilat yapılmış olduğu görülmüştür.

DEĞERİ: Gayrimenkulun üzerindeki bina ile birlikte takdir olunan toplam değeri:  1.593.926,70-TL.dir.

Satış şartları:

1- Satış 10/10/2011 günü saat 13,30 den, 13,40 ye kadar YALOVA 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜN DE; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 20/10/2011 günü Aynı yerde ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin %40'ını rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2-   iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV., tapu alım satım harç ve masrafları ile gayrimenkulun satılması halinde tahliyesi ve teslim masraflar alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve Tellaliye resmi, Satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve rrtünderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 08.08.2011
(İİK m. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir *: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
B. 52357 (www.bik.gov.tr)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön