25 / 04 / 2024

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Yalova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.



YALOVA’nın hak ettiği hizmete kavuştuğunu söyleyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı. Güleç, Bağlarbaşı Mahallesi’nde düşünülen kentsel dönüşümle ilgili, “TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu sorunu ya çözeceğiz ya çözeceğiz” şeklinde konuştu. 


Güleç, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır hizmet bekleyen, halk arasında kenar mahalle olarak adlandırılan Mustafakemalpaşa, İsmetpaşa ve Gaziosmanpaşa mahallelerinin bu dönemde hak ettikleri hizmete kavuştuklarını belirtti. Fen işleri, altyapı çalışmaları, kentsel dönüşüm, park bahçe ve temizlik konularında açıklama yapan Güleç, yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından da takdir gördüğünü söyledi. “Seçim döneminde girmedik sokak çalmadık kapı bırakmadık” diyen Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bu süreçte yaptığımız gezilerde kentimizin de profilini gördük. Özellikle kenar mahallelerimizde yol sıkıntıları sıklıkla karşılaştığımız problemdi. O dönemde Belediye Başkanımız Vefa Salman halkımıza bir söz verdi ve ‘5 yılda yapılmamış sokak bırakmayacağız’ dedi. Onun vermiş olduğu bu söz doğrultusunda çalışmalarımızı ilk günden itibaren sürdürüyoruz. Kentimizdeki ‘Yalova sadece merkezden ibaret’ algısını 3,5 yılda tamamen kaldırmış durumdayız. 13 mahallemize de aynı anda hizmet götürüyoruz. Özellikle Mustafakemalpaşa, İsmetpaşa ve Gaziosmanpaşa Mahallelerimizde açılmamış ve bozuk yollara ağırlık vermiş durumdayız. Yıllardır hizmet bekleyen mahallelerimizdeki vatandaşlarımız kışın çamurdan yazın tozdan kurtulmuş durumda.”


Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Güleç, “Bakanlar kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi yaklaşık 10 hektar alanın kentsel dönüşüm projesi belediyemizce yürütülmekte olup, imar planı bakanlıkça onaylanmış ve tasarım projeleri ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Bu proje ile bu alanda yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması amaçlanmaktadır.  TOKİ  ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu sorunu ya çözeceğiz ya çözeceğiz” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön