29 / 03 / 2024

Yalova’ya 2 huzurevi yapılacak!

Yalova’ya 2 huzurevi yapılacak!

Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova Huzurevi’nin temel atma aşamasına geldiğini, eski huzurevinin bulunduğu alanda da yeni bir huzurevi yapılacağını söyledi.



Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova Huzurevi’nin temel atma aşamasına geldiğini söyledi. Uzun, eski huzurevinin bulunduğu alanda ise Çınarcık’ta yer alan huzurevinin bir benzerini yapmayı planladıklarını dile getirdi.


Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, yapılacak olan yeni huzurevinin yer tahsislerinin tamamlandığını belirtti. Gelinen nokta hakkında bilgiler veren Uzun, "Yeni Huzurevinin yapılacağı arazinin Milli Emlak’tan ve Yalova Belediyesi’nden tahsisleri yapıldı ve bitti. Bayramdan sonra da eksik kalan prosedürleri tamamlayacağız. Ardından da temel atma süreci başlayacak. 8 bin 100 metre kare alanda Huzurevini yapacağız. 60 kişi kapasiteli olacak bu huzurevini yapımına başladıktan en geç 1 yıl içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.


Yalova’da eski huzurevinin arazisinde de yeni bir huzurevi yapmayı hedeflediklerini dile getiren Uzun, burası içinse Çınarcık ilçesinde hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Bungalow evlerden kurulu İsveç modelini düşündüklerini dile getirdi. Uzun, "Yalova yaşlıların çok fazla tercih ettikleri bir il. Şu anda Çınarcık Huzurevi’&nde kalan yaşlı sayısı 100 oldu ve 40-50 civarında da sıra var. Yalova Huzurevi için de 27 kişi sırada bekliyor. Yani Yalova’da bir huzurevi daha açsanız 1 ay içerisinde dolar" diye konuştu.



Hürriyet Yerel




Geri Dön