18 / 04 / 2024

Yapı Kredi 'Anahtar Teslim Mortgage' veriyor!

Yapı Kredi 'Anahtar Teslim Mortgage' veriyor!

Yapı Kredi müşterilerinin ihtiyaçlarına göre farklı ürün ve seçenekler sunuyor



Konutu beraber alanlar kredisini de beraber öder
Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer Türkiye'nin makroekonomik istikrardan uzak olması, kamu maliyesinin bozukluğu nedeniyle çok yüksek reel faizlerin hüküm sürmesi ve yurtiçi tasarrufların önemli bölümünün kamu açıklarını finanse etmekte kullanılması nedeniyle 2001 krizi öncesinde bireysel bankacılık hacimlerinin de çok zayıf olduğunu belirti.

Somer, daha sonraki yıllarda bireysel bankacılığın hızlı bir gelişme gösterdiğini söyledi.
Somer, "Krizden sonra uygulanan ekonomik istikrar programıyla birlikte kamu maliyesinde sağlanan disiplinin kamunun mali piyasalar üzerindeki baskıyı azaltması, bireysel kredilere daha fazla kaynak ayırabilmesine olanak sağlamaya başladı. Yine aynı nedenle reel faizlerin gerilemesi, hane halkları için bireysel kredilerin bir finansman aracı olarak kullanılabilir hale gelmesine imkân verdi ve bireysel bankacılık hacimlerinde 2002'den bu yana çok önemli bir artış kaydedildi" dedi.

`Taşıtta % 15 büyüyeceğiz'
Yapı Kredi Bankası'nın bireysel ihtiyaç kredilerinde farklı beklenti ve ihtiyaçlara göre oluşturulmuş kredi seçenekleri ile müşterilerine hizmet verdiğini ileten Somer, bankanın bireysel krediler alanındaki ürünlerini şöyle tanıttı:
"Alması ve ödemesi kolay olan bireysel ihtiyaç kredisi özellikle evlilik, tatil, okul dönemi gibi nakit ihtiyacının arttığı dönemlerde tüketiciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. 2010'da sunduğumuz avantajlı faiz oranları ile yeni kullandırımlarda hacminde yüzde 45 artış hedefliyoruz.
Bireysel taşıt kredilerinde ise pazar payımızı 2009'da yüzde 14'e yükseltmeyi başardık. Bu yıl taşıt kredilerinde yüzde 10-15'ler civarında bir büyüme hedefliyoruz."

Anahtar teslim kredi
Yapı Kredi'nin müşterilerinin ihtiyaçlarına göre farklı ürün ve seçenekler sunduğunu belirten Somer, "Bu seçeneklerden bir tanesi evlerini arkadaşları, akrabaları ya da eşleriyle ortak aldıkları ve konut kredisini de ortak ödeyebildikleri "Ev Beraber Mortgage" ürünü. Bir diğeri müşterilerimizin ev alırken yaptıkları harcamaları peşin ödemek yerine konut kredisi faiz oranlarıyla "İhtiyaç Kredisi" kullanarak taksitlendirebildikleri "Anahtar Teslim Mortgage" dedi.
Milliyet


Geri Dön