18 / 04 / 2024

Yapı Kredi Bankası'ndan ayrılan Tayfun Bayazıt inşaatçı oldu!

Yapı Kredi Bankası'ndan ayrılan Tayfun Bayazıt inşaatçı oldu!

30 yıla yakın bankacılık yapan ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’yken “heyecanını” kaybettiği için geçen yaz görevinden ayrılan Tayfun Bayazıt inşaata başlıyor



Tayfun Bayazıt yine kendisi gibi bankacılarla birlikte bu hafta bir gayrimenkul şirketi kurdu. ‘Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme’ adlı şirketin sermayesi 4.5 milyon lira. Hedefi ise isminden anlaşıldığı gibi İstanbul Beşiktaş...


Tayfun Bayazıt, “Beşiktaş’ta bir arsa aldık. Çok göz önü bir yerde değil. Burada gayrimenkul inşa edip satacağız. 4 - 5 arkadaş şahsi yatırımlarımızı değerlendirmek istedik. Bunu büyük bir iş olarak görmemek lazım. Asıl başlayacağım işlerin hazırlık süreci ise devam ediyor” diyor.


Merkez Changa’nın üstü

Yeni şirketin ortakları arasında Alternatif Bank eski Genel Müdürü Alev Göçmez ile Akbank Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota da var. Bu arada Kerim Rota’nın eğitiminin inşaat mühendisliği üzerine olduğunu ekleyelim. Ayrıca ikisi de doktor olan Lütfi Değirmencioğlu ve Füsun Değirmencioğlu ile demir - çelik sektöründen Mehmet Birced de şirkete ortak.


Tayfun Bayazıt, şirketin merkezini kardeşi Tarık Bayazıt’ın işlettiği Cihangir’deki Changa restoranın üstündeki ofisine kurdu. Burada Bayazıt Danışmanlık şirketiyle yatırım bankacılığı, şirket yapılanmaları ve kurumsal yönetim konularında danışmanlık da yapan Bayazıt, “Şu anda 3 şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum. Bunlar Migros, TAV ve Doğan Holding” diyor.


Ortaklardan Bayazıt, Göçmez, Rota ve Birced şirkete 900’er bin TL, Lütfi ve Füsun Değirmencioğlu da 450’şer bin TL sermaye koydu.


Serkan Arman / MİLLİYET



Geri Dön