19 / 04 / 2024

Yapı Kredi Sigorta resmen Allianz’ın oldu!

Yapı Kredi Sigorta resmen Allianz’ın oldu!

ALLIANZ Sigorta Grubu ile Yapı Kredi Sigorta Grubu resmen birleşti ve de 1 Ekim 2014’ten itibaren sigorta pazarında Yapı Kredi Sigorta ismi de tarih oldu.



Alman sigorta devi Allianz, geçen yılın mart ayında, Yapı Kredi Sigorta Grubunu 684 milyon Euro’ya satın aldıktan sonra pazarda Allianz Sigorta, Allianz Hayat Emeklilik, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik olarak faaliyet gösteriyordu.


Şirketlerin birleşmesi 1 Ekim itibariyle tamamlandı ve bundan sonra Allianz Grubu Türkiye’de; Allianz Sigorta, Allianz Hayat ve Emeklilik ve Allianz Yaşam olarak yola devam etme kararı aldı.


PAYI YÜZDE 14 OLDU

Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın, yaptığı açıklamada, birleşmenin sektör liderliği getirdiğini söyledi. Altın, bileşme sonrası hayat dışı sigorta branşlarında toplam üretimde yüzde 14 ile pazar lideri olduklarını belirterek, “Sağlık alanında yüzde 33 pay ile yine lider konuma oturduk. Hayat sigortalarında ise yüzde 13,3 pazar payı ile ikinci, bireysel emeklilikte ise yüzde 18.7 pay ile üçüncü sıraya çıktık” dedi. Solmaz Altın, her iki sigorta grubunun Allianz adı altında birleşmesi ile Türkiye’de ve sigorta sektöründe yeni bir dönemin başladığını sözlerine ekledi.


YENİ DÖNEM BAŞLADI

Allianz Türkiye’nin bugünden itibaren “Allianz Sigorta”, “Allianz Yaşam ve Emeklilik” ve “Allianz Hayat ve Emeklilik” şirketleri ile faaliyetini sürdüreceğini açıklayan Altın, “Allianz’ın uluslararası gücü ve başarılı stratejilerini Türkiye’de daha fazla gösterebileceği bir sürece girdik. Bu yeni dönemde müşterilerimiz başta olmak üzere topluma daha fazla dokunan projelerle yol alacağız” dedi. Yeni dönemde yeni yatırımlar yapacaklarını da belirten Solmaz Altın, “Toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olmak vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 


 

Hürriyet


Geri Dön