29 / 03 / 2024

Yapılandırma 64 milyara ulaşıldı!

Yapılandırma 64 milyara ulaşıldı!

Milyonlarca vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkan sağlayan düzenleme için başvuru süresi dün doldu. Devletin bu düzenleme ile kasasına 70-75 milyar lira civarında bir tutarın girmesi bekleniyor.



Yeniden yapılandırma için daha önce 31 Ekim olarak belirlenen son başvuru süresi 25 Kasım'a uzatılmıştı. Başvurunun son gününde uzun kuyruklar oluşunca meydana gelen sıkışıklıkların önlenmesi için vergi daireleri geç saatlere kadar çalıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi de dün gece saat 23:59'a kadar başvuru kabul etti.


SIKINTI ALGISINI BOŞA ÇIKARDI

Başbakan Binali Yıldırım yapılandırma başvurularında, 22 Kasım itibarıyla 64 milyar liraya ulaşıldığını söyledi. Yıldırım, bu kadar yüksek miktarda müracaatın, 'ekonomide sıkıntı olduğu' algısını boşa çıkardığını vurgulamıştı.


18 AYA KADAR TAKSİT

Yapılandırma için başvuran vatandaşlar borçlarını peşin ya da 6, 9, 12, 18 aylık taksit seçenekleri ile ödeyebilecek. Taksitli ödeme seçeneğini tercih edenler, bu ödemelerini iki ayda bir yapacak. Buna karşın mükelleflerin kanunun getirdiği haklarını kaybetmemeleri adına ilk iki taksiti mutlaka zamanında yatırmaları gerekecek.


Vatan 


Geri Dön