26 / 04 / 2024

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal bir karar çıktı. İşte milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren o olay ve kararın detayları...



DEVREYE YARGITAY 3. HUKUK DAİRESİ GİRDİ

Her iki taraf da karar için istinaf yoluna girri ve Bölge Adliye Mahkemesi, açık ayıpla ilgili taleplerin zamanaşımına uğramadığını, fakat davacılar tarafından usulüne uygun şekilde ihbar yapılmadığı gibi teslim esnasında da herhangi bir çekince belirtilmediği, yargılama giderlerinin haklılık oranı baz alınarak bölünmediği, davalı tarafın bu yönle ilgili istinaf başvurusunun yerinde olduğunu belirtti. Davacıların istinaf başvurusu reddedildi. Davacılar tarafından Bölge Adliye Mahkemesi kararı temyiz eldi ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi burada olaya dahil oldu. 

Yargıtay dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

TESLİM TUTANAĞINDAKİ ŞERHLER DİKKAT ÇEKTİ

Emsal özellikte bir karar alanYargıtay 3. Hukuk Dairesi, Fransız balkondaki tamamlanmamışlıkların da altını çizdi. Kararda konut sahiplerinin teslim tutanağındaki, "Eksikliklerle ilgili ihtarname ektedir. Ayrıca sıvalar kara kum sıva olacaktı, sadece alçı sıva yapılmış, pencerelerde anti pas boyalı kör kasa olacaktı yapılmamış, Fransız balkonlarda paslanmaz üründen yapılacaktı, normal demir boyanarak yapılmış. İhtarda ileri sürülen hususları tekrar ediyor; her türlü dava ve haklarım saklı kalmak üzere itirazi kayıtla daireyi teslim alıyorum" şeklinde belirttiği şerhlerin altı çizildi. 

Davacıların davalıya hitaben keşide etmiş olduğu 26 Mart 2013 tarihli ihtarnamenin de teslim tutanağında yer aldığı anımsatıldı. Davacıların satın aldıkları gayrimenkullere ilişkin ayıp ihbarı koşulunu dava tarihinden önce teslim tutanağına şerh koymak ve ayıp listesini kapsayan ihtarnameyi de teslim tutanağına ilave etmek koşuluyla bu ihtarname ve teslim tutanağında belirtilen ayıplar açısından yerine getirmiş olduklarına dikkat çekildi. Yargıtay tarafından verilen karar dikkat çekti. 


Geri Dön